Saken det dreier seg om er den mye omtalte påbyggsaken til Kolbjørn Hoseth Larsen og Trude Iversen. Den kan du lese mer om her.

Bakgrunn: Medieoppslag kan få konsekvenser

Journalist Idar Ovesen skrev saken rådmannen omtalte. Han syns at det var greit at rådmannen tok saken opp i møtet.

– At de tar opp saken syns jeg er greit. Det er klart da jeg ble konfrontert med det så vedgår jeg at jeg ikke har sitert henne rett. Jeg ser at hun ikke har brukt ordet prestisje. Det rettet jeg opp, sier Ovesen før han legger til:

– Når det er sagt så står innholdet i saka, om en tar vekk det sitatet, fortsatt sterkt. Bildet av saksbehandler med sitatet «Prestisje» blir feil, men med endringene vi gjorde føler vi at saken står godt.

Fjernet «prestisje»

Torsdag kveld la nettutgaven til Bladet Vesterålen saken opp på sin side med en beklagelse. Under beklagelsen lå så saken i sin helhet, da i rettet form.

I møtet ble det spekulert på om Ovesen hadde forvekslet saksbehandler Johansen med politiker Lill Mari Johnsen (Frp). Ovesen kan ikke for sikkert svare på det.

– Jeg ser at det ikke var Johansen som hadde brukt ordet «prestisje». Men om noen andre har gjort det, kan jeg ikke si med sikkerhet. Det kan være at en politiker har gjort det, men siden jeg ikke er 100 prosent sikker, tok jeg det vekk fra saka.

– Alle kan gjøre feil

Han syns at det er i drøyeste laget å si at han har hengt ut noen.

– Det ble fra posisjonen sagt at jeg hadde hengt ut en saksbehandler. Det syns jeg er drøyt. Alle kan komme i fare for å gjøre feil og feilsitere. Det skjer ikke ofte, men det kan skje med alle.

– Rådmannen sa torsdag at konsekvensen kan bli at saksbehandlere ikke ville stille opp i møter eller være tilgjengelig for media. Hva tenker du om det?

– Jeg mener at både rådmann og saksbehandlere er til for folket. Om de ikke skal kunne uttale seg, mener jeg det er et problem. Mange innbyggere leser om det som skjer gjennom media. Da blir det vanskelig når den infoen blir utilgjengelig, sier Ovesen.

Under behandlingen av boligsaka i komité for utvikling kom det frem et viktig moment.

– Behandlingen av saken i formannskapet viste vel at flere politikerne ikke er inne på hva den dreier seg om, eller regelverket rundt. I møtet i komité for utvikling sa Wenche Ongstad (Ap) at hun håpet saksbehandleren også kom til formannskapet for å orienterte. Nå hadde vel jeg noe med det at hun ikke kom, så det er synd. Men denne saken viser vel ganske tydelig, gitt politikernes usikkerhet rundt den faktiske behandlingen, at en saksbehandler kan gi god informasjon til politikerne som kan være nyttig i behandlingen, sier Ovesen.