Etter at helgens store musikkarrangement på Hadseløya er over, er det tid for å gjøre en oppsummering. Årets regionstevne for skolekorps er et tungt løft for lokale musikkrefter, og det er av den grunn ingen rift om å få lov til å arrangere stevnet, forklarer Inger Grete Jenssen i Melbu skolekorps.

– Sammen med Stokmarknes skolekorps har vi på Melbu stått bak årets arrangement, og jeg synes vi har lov til å være veldig fornøyde, sier hun til VOL. Full helg

Helgen startet med flott konsert i tanken på Melbu fredag ettermiddag, før det fortsatte med defilering og spill i gatene på lørdag. De litt eldre elevene fikk mulighet for å spille med regionkorps, det var drillseminar ogg kurs for aspiranter.

Som en ekstra bonus fikk de yngste korpsmusikerne også lov til å boltre seg i Øybadet.

– Det er hyggelig å kunne fortelle at det i løpet av helgen er tatt opp nye musikanter i regionkorpset, forklarer Inger Grete Jenssen. De lokale skolekorpsene tar gjerne imot flere medlemmer. Stokmarknes har i løpet av det siste året økt sitt medlemstall kraftig, og er i dag rundt 27 musikanter, noe man naturlig nok er storfornøyde med.

– Bli med i korps

– På Melbu er vi i underkant tjue i korpset, og vi har veldig lyst på flere med oss. Det er bare å ta kontakt, sier Jenssen.

– Hvem er det som skal arrangere tilsvarende stevne til neste år?– Det vet vi ikke ennå. Det er frist for å søke den 1.juli. Det er et stort arrangement, og ikke så stor rift om å få det. Det blir litt spennende, for Norsk musikkorpsforbund fyller 100 år til neste år, så det er et spesielt år. Det har vært noen slitsomme dager, men det har gått veldig bra. Det er litt godt å vite at vi er ferdige nå, og kan slappe litt av, smiler Inger Grete Jenssen.