Bedrifter må resertifisere seg hvert tredje år, og i år er Norengros godkjent for tredje gang.

–Vi ønsker først og fremst å ta et samfunns- og miljøansvar. Vi har oppdaget at gjennom å være Miljøfyrtårn, har vi hatt en del positive ringvirkninger økonomisk. En del krav gjør at vi har fått en mer effektiv drift, sier Camilla Skog Rodal.

God gjennomgang av bedriften

I Hadsel kommune er det kun Norengros og Vinmonopolet som er Miljøfyrtårn.

– Vi vil anbefale bedrifter å miljøsertifisere seg. Jeg tror man får en veldig god gjennomgang av bedriften ved å sertifisere seg. Man er også med på å ta et samfunnsansva, sier Skog Rodal og legger til.

– Store deler av salget vårt vinner vi på anbud, og i mange tilfeller er det et krav om å være Miljøfyrtårn for å delta. Det er kjempeviktig for oss.

50 år siden utbyggingen av Børøya skjøt fart: Dette er Vesterålens "milliard-holme" For femti år siden startet den store bosettingen på Børøya. Øya som tidligere besto av en gård, et våningshus, et stort jorde og en kai, er blitt omgjort til ei øy med stort boligområde, industri, store veier og bruforbindelser. – Eksemplarisk

Anna Hultgren Olsen i Fiskeriparken fullførte i mars kurs i sertifisering for stiftelsen Miljøfyrtårn. Kommunen leier tjenesten.

– Norengros er eksemplarisk på miljøledelse, og har gode internrutiner som gjør resertifiseringa til en artig begivenhet, legger Hultgren Olsen til.