Han gikk nemlig fra Galten opp til Frakkmannen og videre til Vardtinden og Olderskogtinden og tilbake igjen. Turen tok han på høyder på opp til 782 meter over havet.

På partier av denne turen akte han seg over en smal, smal rygg mellom Galten og Frakkmannen.

Det kan du se video av i videovinduet øverst i saken.

Dansken begynte å løpe i fjellet for om lag seks år siden. Han har siden blitt en ekstremløper som blant annet har vært med på Tromsø Sky Race to ganger. Det å utfordre seg selv på rygger og topper mange ville sagt var umulig, er en del av treningen til tøffe løp andre steder i Norge.

For Johannessen-Løkkegaard var turen til Olderskogtinden spesiell.

– Dette var første gang jeg gikk denne trasèn. Jeg hadde kun vært oppe forbi Galten en enkel gang før. Men det som tiltrekker meg er nye fjellområder hvor jeg ikke har vært før med disse her flotte smale fjellrygger, som du kan følge fra topp til topp inne i fjordene. Det så jeg Sigerfjorden hadde, så derfor tok jeg turen, sier han og fortsetter:

– Jeg hadde også forhørt meg på forhånd, så jeg visste godt at det ville være partier underveis som var riktig så luftige. Det som gjorde turen ekstra utfordrende var at det regnet veldig mye i starten av fjellturen, så sten og klippepartier ble veldig glatte.

– Ikke fryktløs

– Er du noen gang engstelig når du går slike fjellrygger?

– Jeg vil ikke si jeg blir direkte engstelig når jeg går eller løper på slike rygger, men jeg er bestemt ikke fryktløs. Når jeg er ute, er jeg så fokusert på det jeg holder på med, at den følelsen ikke riktig kommer med mindre jeg ferdes på virkelig utsatte partier. Og det har da vært fjellturer hvor jeg har valgt å snu fordi jeg følte det var for farlig. Det skjer faktisk ofte. Heldigvis lider jeg ikke av høydeskrekk, ellers hadde jeg nok ikke kunne holde på med det jeg gjør, sier han og legger til:

– Men det har vært episoder og fjellturer hvor hjertet har vært oppe å pumpet litt ekstra underveis. Det er også viktig å si at jeg har den største respekt for fjellene, for det å ferdes i fjellene er ikke uten risiko.

Her er Kenn på tur fra Olderskogtidnen. Foto: Kenn Johannessen-Løkkegaard

– Kona har ikke sett denne

Hjemme har Kenn ei kone og en datter. Hun har tidligere bedt han rapportere underveis etter å ha sett noen av de toppene han er på. Denne videoen fra Sigerfjord, har hun ikke sett.

– Jeg tror faktisk ikke hun har sett denne videoen ennå. Hun har i hvert fall ikke kommet til meg og sagt noe. Men nå har jeg drevet på med det her i fire år, så hun er blitt vant til det og vet jeg er forsiktig. Generelt har hun det helt fint med det, men har da vært et par ganger hvor hun har sagt at det så litt farlig ut. Jeg tar ikke unødige sjanser når jeg ferdes i fjellene, det er det ikke verdt synes jeg, og det vet hun.

– Sunn fornuft

Kenn sier han bruker sunn fornuft og fem år med ekstrem trening når han tenker sikkerhet.

– I bunn og grunn handler sikkerhetsvurderingene mine om sunn fornuft. Jeg begynte jo ikke å løpe på luftige og tekniske fjellrygger og fjelltopper fra dag èn. Det er noe jeg har trent meg opp til gjennom de siste fire-fem årene. Det handler mye om å ha en god balanse og løpesko med godt grep under. Nå er jeg fjelløper og ferdes mest i fjellene i sommer- og høstsesongen, så for min del slipper jeg å tenke på snefare og skred. Men spesielt i mai og juni måned er jeg veldig oppmerksom på om klipper og stener er glatte når jeg ferdes på fjellsidene, spesielt på skyggesidene. Her kan det fortsatt ligge snø igjen, så da har jeg med isøks og ekstra store pigger, som jeg kan sette på under skoene hvis det er behov for det.

I tillegg er forberedelse alt.

– Det kan skje så mye underveis på en fjelltur. Jeg studerer alltid fjellruten nøye på kart og værmeldingen i det område jeg skal til.

Bilder er viktig på tur. På Instagram har Kenn over 3000 følgere. Foto: Kenn Johannessen-Løkkegaard

Over 3000 følgere

Kenn har over 3 000 følgere på Instagram, og er blant de mest populære vesterålingene på det sosiale mediet. For dansken selv er ikke antall følgere det viktige.

– Jeg bryr meg ikke så mye om hvor mange følgere jeg har på min Instagram egentlig. Det er ikke der mitt fokus ligger. Men det er klart, at jo flere følgere jeg har, jo flere mennesker kommer jeg ut til.  Jeg elsker å dele min pasjon for fjelløp, og vise frem fjellene i vakre Vesterålen, og det er det jeg bruker min Instagram-profil til.

Målet hans er å inspirere.

– Jeg ønsker å inspirere og vise folk hvor utrolig flotte opplevelser man kan få ute i naturen. Vi har den vakreste naturen og masse «tilgjengelige» fjell rett utenfor dørene våres, så hvorfor ikke gå ut å nyte dem, spør han.

Johannessen-Løkkegaard har også merket at flere og flere har fått øynene opp for den fantastiske vesteråls-naturen.

– Nå har jeg drevet på med terreng- og fjelløp i snart fem år, og jeg har merket en stigende interesse de siste to årene, hvor jeg er blitt kontaktet mere og mere. Nå er det folk fra hele Norge og utlandet som kontakter meg på Instagram, for å spørre om overnattingsmuligheter i Vesterålen og anbefalte fjellturer. Det synes jeg er utrolig artig. Da jeg startet opp en Instagram profil for cirka fire år siden, var det nettopp for å promotere Vesterålen og terreng- og fjelløp. Det synes jeg at jeg er lykkes med, sier han og fortsetter.

– Da jeg begynte å springe i fjellene, var det en nisjesport, men i dag er det jo blitt en utrolig populær sport, som også har inntatt Norge med storm.

På sin Instagram har han også utviklet kommunikasjonen.

– I begynnelsen la jeg nesten kun ut bilder på min Instagram, men i dag ligger jeg ut mere og mere video, hvor jeg forteller om fjellene og det naturområde jeg løper i. Jeg vil gjerne ha at folk skal føle og oppleve det jeg opplever, at de på en måte er «med på turen». Og den effekten er bedre med levende bilder og lyd. For meg skal være så autentisk og rått som mulig, det er det folk vil ha, også nå i tiden hvor stories på Instagram er blitt populært. Så det er vel det jeg legger mest vekt på når jeg deler mine fjellturer på Instagram.

Naturen er det som trekker Kenn ut i fjellet. Foto: Kenn Johannessen-Løkkegaard

– Kjedelig på landeveien

Vi nordmenn har alltid fleipet litt med dansker og deres flate land. Det å finne en danske i Nord-Norge som utfordrer topper de fleste nordmenn hadde holdt seg unna er derfor ikke hverdagskost. Hva var det da som trigget han ut i fjellene?

– Jeg begynte å løpe terrengløp fordi jeg syntes det var kjedelig å løpe langs veien og i tillegg kunne min kropp ikke klare å løpe på det harde underlaget. Jeg begynte da først å løpe i skogen, men savnet litt utfordringer og da beveget jeg meg mere og mere opp i fjellene. Allerede fra første fjelltur ble jeg helt hektet, og så har jeg egentlig bare fortsatt med å løpe i fjellene med gradvis stigende vanskelighetshetsgrad. Jeg ble raskt betatt av den storslåtte natur her i Vesterålen, så var en helt naturlig overgang for meg.

Tidligere i livet var det en annen sport som fenget han.

– Jeg har en fortid som toppidrettsutøver innen bordtennis, så sport, trening og det at være aktiv har alltid vært en stor del av min personlighet og livsstil. Da jeg flyttet til Nord-Norge med min kone, var det slutt med bordtennis, så her ville jeg finne noe som kunne utfylle det «tomrommet» som oppsto. Det gjør fjelløp. Og vil si mere til faktisk.

Når han er ute i fjellene, har han i dag mindre og mindre fokus på tid og prestasjoner.

– Det er jo fantastisk trening, men det viktigste jeg sitter igjen med er fantastisk flotte opplevelser.  Når jeg er ute på tur at jeg glemmer alt om trening og bare nyter omgivelsene. I dag tenker jeg ikke lengre over tid og personlige rekorder, det er såvidt jeg ser på sportsklokken underveis. Det å løpe i fjellene handler for meg mere om opplevelsene, nyte naturen og gå på oppdagelse. Jeg får sett de mest spetakulære steder på utrolig kort tid, fordi jeg nettopp løper og beveger meg fort igjennom fjellandskapet. Å kunne kombinere dette med trening er bare helt fantastisk.

Konkurranser

Konkurranser er likevel en del av det som motiverer Kenn til trening. I år har han flere på blokka.

– På fredag skal jeg løpe ultraløpet Salomon Xreid Fjordruta nede ved Kristiansund. Dette er et fjelløp på 126 kilometer og 6500 høydemeter i et vakkert fjellområde. Jeg har aldri løpt så langt før, så det blir utrolig spennende å se hvordan kroppen og psyken min reagerer på det.

Han håper kroppen og spesielt noen plagsomme knær holder.

– Jeg har vært plaget litt med knærne i den seneste tid, men krysser fingrer for at de holder hele veien til mål. Jeg hater å ikke gjennomføre ting jeg har satt meg som mål, men til dette løpet har jeg forberedt meg mentalt på at jeg kanskje må stoppe underveis.

I august skal han være med på Stranda Fjord Trail Race, et løp på 33 km. og 3 000 høydemeter på Sunnmøre i Møre og Romsdal.

– Det er et løp som er kjent for sitt spetakulære og vakre fjellområde med Geirangerfjorden og Trollstigen. Det er løp gleder jeg meg helt vilt til, sier han.

Så om du treffer en danske i tempo på fjellet i sommer, så vet du nok nå hvem det er.