Spesialrådgiver i plan og utviklingsavdelingen, Hans Christian Haakonsen

Ifølge spesialrådgiver i Hadsel kommune, Hans Christian Haakonsen er det vanskelig på nåværende tidspunkt å si når det første spadetaket tas, men han sier at det første spadetaket bør tas innen sommeren 2018.

– Det bør begynne å skje noe fysisk i sentrum til neste sommer.

Nå jobber kommunen med neste del av prosjektet, nemlig hyringen av et konsulentselskap.

– Vi er i ferd med å skaffe oss et konsulentselskap som skal stå for alt av regulering og formgivning. Denne prosessen er ennå ikke ferdig, og det påregnes en avgjørelse i august eller september om hvem det blir, sier Haakonsen.

– Erfaring viktig

Det å få en erfaren aktør med på laget er noe Haakonsen ser på som viktig.

– Det er viktig for Hadsel kommune å velge et profesjonelt og fagkyndig selskap med erfaring fra byplanlegging, og som kan følge opp overordnet plan som er sentrumsplanen. Selskapet må tenke helhetlig og overordnet og gi oss en samlet løsning.

Idébank

Konsulentselskapet som hyres inn vil da bruke det som er gått gjennom politisk i jobben med å planlegge utforming for miljøgata.

– Selskapet skal foreslå de praktiske detaljer og løsninger sett ut fra et overordnet perspektiv. Da får vi en helhet. Ellers blir det fort fragmentert med ulike ideer og løsninger som nødvendigvis ikke passer sammen på ulikt vis – og da blir det fort et dårlig sluttresultat. Innspill innkommet så langt blir tatt med som idébank for selskapet, opplyser Haakonsen.