For etter to år med samfunnsvitenskap i Oslo påfulgt av et par år i Tromsø hvor hun jobbet i Agenda Nord-Norge mens hun studerte Økonomi, kom det et tilbud fra Vesterålen det ble nærmest umulig å si nei til.

– Jeg ble kontaktet av Stian Frivåg, som er daglig leder ved Fiskeriparken. Han fortalte om Fiskeriparken og det han fortalte syntes jeg var såpass interessant at jeg sa ja til et tilbud om jobb, sier Anette.

Hun er kanskje for beskjeden til å si det selv, men hun ble altså headhuntet til Fiskeriparken. Men hvorfor valgte hun å vende hjem nå?

– Jeg syns det er spennende at Vesterålen kan ha en arbeidsplass som er faglig utfordrende og som kan bidra til en utvikling av næringslivet i regionen. Dette var en såpass attraktiv stilling at det gjorde at jeg tok valget å flytte hjem.

Yngst i kommunestyret

Anette var da hun var 17 tidenes yngste kommunestyrerepresentant i Hadsel. De fire siste årene har hun vært vara på Stortinget. Hun skal også fortsette som vara de fire neste årene. Det å kombinere politikk med en næringsutviklingsjobb, ser hun ikke på som et problem.

– Slik det har vært tidligere har det maks vært en gang i måneden i forbindelse med ordinære representanters permisjoner. Jeg tror ikke det er en situasjon jeg kommer til å møte mye de neste fire årene og om det blir så vil det ikke bli i lange perioder. Det går fint an å kombinere, sier hun og fortsetter;

– Partitilhørigheten til Arbeiderpartiet i samband med denne jobben, ser jeg heller ikke på som et problem. Jeg har alltid vært samfunnsengasjert og det kommer jeg til å fortsette å være – faktisk tror jeg engasjementet mitt kan være et pluss.

– Potensiale

For Davidsen mener potensialet er stort for Vesterålen.

– Jeg vil noe med denne regionen. Vesterålen har et enormt stort potensial. Fiskeri og sjømat er en viktig og stor næring, men potensialet er også stort i andre næringer – som turisme for eksempel. Det engasjementet jeg har hatt i politikken finner jeg også i denne jobben og det gjør at jeg syns det er interessant å jobbe med.

Lokalpolitikk kan det også bli på henne.

– Jeg har allerede vært med på litt husbesøk og stått på stand for Ap. Det er noe jeg syns er artig og noe jeg kommer til å fortsette med. Så jeg vil være med, jeg kommer til å være engasjert, men vil da være med som ordinært medlem – det er noe jeg ser frem til.

Kjelleren til mamma

Foreløpig bor hun i kjelleren til moren på Grytting, men håper å komme i hus med samboeren så snart som mulig.

– Vi er på husjakt, så vi får se hvor vi havner.

Samboeren pendler for tiden til jobben sin i eget firma på Helgeland. Han kommer til å gjøre vesteråling av seg i helgene og jobbe på Helgeland i ukedagene.

Hjem «for godt»

23-åringen sier hun er flyttet hjem «for godt», i alle fall for uoverskuelig fremtid. Men, når noen sier de er prosjektleder, er det en veldig vid og lite håndgripelig stillingsbeskrivelse. Da vi spør hva jobben går ut på, er hun ikke sen med å komme med forklaringen.

– Fiskeriparken har i en periode vært i omstilling. Vi har tidligere jobbet mye med maritim bedriftsutvikling og vil gjerne utvide den porteføljen til andre næringer i regionen. Og jeg tenker at det er her jeg kommer inn. Jeg mener det er så mye potensial i Vesterålen og mye av min jobb vil være å knytte Fiskeriparken opp mot nye næringer slik at vi kan bruke vår kompetanse til næringsutvikling også i andre næringer i årene som kommer.

Fiskeriparken har i dag 11 ansatte og har planer om å utvide staben i tida fremover.