Lørdag gikk den årlige seilasen «Kvitt brød» av stabelen. Bak arrangementet står som vanlig Vesterålen seilforening. Utfordrende vindforhold gjennom mange år gjør at ruta er lagt om.

Seilasen gikk fra Stokmarknes ut mot Gjæva via Langøysundet. Båtene rundet Gjæva og passerte tilbake nok en gang under Hadselbrua. Etterpå vendte båtene tilbake forbi Stokmarknes og runde Klubba ved Holmsnes, før de vendte tilbake mot mål.

Det var med ni båter fra Harstad, Svolvær og Vesterålen.– Vi kunne selvsagt ønsket oss flere båter med, men det var uansett mer enn mange nok til at de gjør seg godt gjeldende i området. Det fungerte veldig godt å seile i bane slik vi gjorde både i fjor og i år. Da ser vi båtene oftere og mer, og vi kan møtes ved rundingene. Det blir mer action, sier Jacob Normann Jacobsen i Vesterålen seilforening.

Lørdag kveld er det premieutdeling. Da VOL var i kontakt med Jacobsen var resultatlistene ennå ikke klare. Resultatene regnes ut med forhold som eksempelvis størrelse på båt og faktorer som det må tas hensyn til.