Investeringen ble gjort som et ledd i arbeidet med å berge selskapet fra konkurs. Det hele startet da formannskapet stengte dørene for offentligheten under sin behandling av saken, og det skulle ta hele fire måneder fra møtet ble holdt, til offentligheten fikk denne informasjonen.

Hadsel kommune, skulle det senere med god grunn vise seg, hadde stor tro på fremtidig næringsutvikling og etablering av oljevern- og miljøbase på Fiskebøl.

Dermed sørget kommunen for å erverve areal og dessuten sørge for penger til Bømyr Eiendom AS.

Millionunderskudd

Bømyr Eiendom er eiendomsselskapet som leier ut arealer og bygninger til NorLense. Konkursen vil ikke svekke driften i Norlense, ifølge styreleder Børge Bentsen, som sendte ut en pressemelding om konkursen tidligere denne uka.

Selskapet har over lengre tid forsøkt å forhandle med Sparebank1 Nord-Norge om gjeldssanering.

Bømyr Eiendom endte med et minus på nesten 18 millioner kroner i fjor. Av underskuddet skyldes 18,2 millioner nedskrivninger på aksjer i Norlense AS, fremkommer det av årsberetningen, en nedskriving som førte til at Bømyr Eiendom tok et tap på over 17 millioner.

Selskapet hadde driftsinntekter på 4,4 millioner kroner i 2016, og et driftsresultat på 1,8 millioner.

I midten av desember kom meldingen om at et tromsøfirma hadde kjøpt seg inn og blitt ny hovedaksjonær i Norlense. Utleie til Norlense overtas av nye eiere når dette kommer på plass etter bostyrets behandling.

Dette sier Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik om saken

Jobber videre uten Bømyr Eiendom

Bømyr Eiendom har vært en partner i LoVe Miljøbase, som jobber for å legge til rette for næringsutvikling på Fiskebøl.

Nå som Bømyr Eiendom er konkurs, vil Norsea Group og Hadsel kommune fortsette arbeidet.

– Det er synd vi mister en partner i LoVe Miljøbase, men vi kommer til å jobbe ufortrødent videre for å utvikle området, sa Siv Dagny Aasvik (Ap) onsdag.

Bømyr eiendom eier en del bygg på Fiskebøl og har noen festeavtaler. Hva som skjer med dem, er opp til konkursboet.

– Her kan vi få flere utfall. Enten overtar de forpliktelsene eller så sier de opp slik at andre kan sikre seg dem. Hva som skjer, er helt og holdent opp til boet, og vi kan ikke ta stilling til det før en avgjørelse er tatt fra deres side.

Etter at beslutningen om å legge basen til Fiskebøl ble gjort, har det vært økt interesse fra aktører om å etablere seg i området.

– Det ser lovende ut, og det er flere spennende aktører som vil etablere seg, nå som oljevern- og miljøsenteret blir lagt til Fiskebøl, mener Hadsel ordføreren.

Dette mener Venstres Arne Ivar Mikalsen om saken