Det flotte høstværet i nord har gitt ivrige jegere fantastiske naturopplevelser i marka de siste ukene. Sveinung Bruno Hansen fra Lonkan i Hadsel rapporterer om flotte opplevelser under elgjakta, som for hans del var over etter tre effektive jaktdager i slutten av september.

Hansen er én av grunneierne i jaktvaldet Lonkan, Helgenes og Ingelsfjord. Jaktlaget består av fire faste jegere, og flere av grunneierne, Hansen inkludert, er med på jakta for å bistå med transport og partering.

– Det er hardt arbeid å få de felte dyrene ned til sjøen. Vi fikk låne en ATV med seks hjul, som viste seg å være overlegen alt annet i det bratte terrenget, så i år gikk det som en lek. Derfra føres dyrene ut med båt, da det ikke er veiforbindelse her, og videre til siste stopp på låven til Torleif Krey på Lonkan, forteller Hansen.

Årets jakt foregikk ved Lonkanfjorden, Svartdalen og Kvantoa, samt i marka utover mot Lonkan.

– Det ble totalt felt fire dyr i dette terrenget, den største var en okse på 320 kilo, den minste en kalv på 70 kilo. De to siste dyrene ble felt i Helgenesmarka, like ved en gård, og kunne hentes ned med traktor, forteller han.

– Det var mye dyr i terrenget, som gjorde at jakta var over bare på et par dager. Vi har aldri observert så mye dyr før, forteller Hansen.