Søndag formiddag forberedte «Team Hadsel» seg , som er konkurranse-gruppen til Hadsel taekwondo-klubb, til nordnorsk mesterskap. Neste helg braker det løs i Mørkvedhallen i Bodø, hvor de 14 utøverne skal konkurrere mot andre klubber fra Nord-Norge.

Ken-Thomas Kvael dømmer under sparring. Foto: Nelly Al Kaissy

Trener Ken-Thomas Kvael, forteller at dette er en muligheten for alle utøverne å få konkurrer mot de beste i sin landsdel. Nivået er høyt, og Hadsels utøvere kan møte både europa- og verdensmestere. Tradisjonelt sett har Hadsel taekwondo-klubb gjort det veldig bra i mesterskap.

– Vi håper at mange av våre utøvere når til topps, denne gangen også, sier trener Ken-Thomas.

Selv om utøverne har erfaring fra tidligere, spiller tilfeldigheten en rolle. Møter man en verdensmester i første runde, da kan det bli vanskelig.

Siden i fjor har det skjedd ei fordobling av deltakere til NNM, fra Hadsel sin side og mange er med for første gang.  Jørgen Vangen Evensen (13) fra Sandnes, skal for første gang delta på NNM for å utfordre seg selv.

– Jeg har akkurat blitt gammel nok til å delta. Dette er på en måte ei oppvarming til neste år, da skal jeg virkelig gå inn for fullt, sier 13-åringen.

Under regions mesterskapet i mai, som ble holdt i Bardu, fikk Jørgen ei gull- og sølvmedalje.

Mangeårig trener og utøver, Ken-Thomas Kvael. Foto: Nelly Al Kaissy

Flere mesterskap

I motsetning har Tina Sofie Larsen (16) fra Stokmarknes deltatt i både NNM og NM.

– Jeg har vært med i til NNM i 2014, i 2015 var jeg på NM og i fjor var jeg både på NNM og NM, sier Tina Sofie.

Hun forteller videre at hun har kommet hjem med medaljer hver gang.

Full dedikasjon under trening. Foto: Nelly Al Kaissy

Unge veteraner

Både Tina Sofie og Jørgen forteller at de har drevet på med taekwondo i flere år. Og selv om de ikke trenger det, velge begge å trene flere ganger i uken.

– I vår klubb er det slik at alle som vil kan delta i mesterskap har muligheten, så lenge de oppfyller kravene arrangøren stiller. Alle som er en del av Hadsel taekwondo-klubb, kan bli en del av ”Team Hadsel”. I tillegg til ordinær trening har ”Team Hadsel” noen ekstra treninger, men er ikke et krav å delta på alle treningen. Du kan trene to ganger i uken, men fortsatt delta i mesterskap sier treneren.

Konsentrasjonen på topp. Foto: Nelly Al Kaissy

Blandede følelser

Mens Jørgen gleder seg til mønstring, bekymrer Tina Sofie seg til å glemme et mønster.

– Det skjedde under NM i fjor, og det var ikke noe gøy. Slikt skjer og man er nødt til å komme seg over det og gå videre, sier Tina Sofie med et smil.

Denne jenta elsker å være ute på matten og få kommando fra dommeren.

– Jeg er kanskje nervøs før jeg går ut, men idet vi starter og adrenalinet kicker inn, så glemmer jeg alt og fokuserer kun på kommandoene, legger hun til.

Flere jenter med i Team Hadsel. Foto: Nelly Al Kaissy

Selv om begge håpe på å vinne, sier de at det viktigste er å ha det gøy og sette pris på opplevelsen.

Ken-Thomas instruerer. Foto: Nelly Al Kaissy