Utviklingen blant byggevareforretningene i Hadsel har vært formidabel de siste åra.

Forrige uke åpnet Byggern’ sin nye butikk på Søndre på Stokmarknes og for ikke lenge siden åpnet Byggtorget en utvidet butikk, som ble nypåpnet så sent som i fjor. Nå er det altså Byggmakker like ved Byggtorget som står for tur. På spørsmål om konkurrentenes ubygginger tvang Hanssen å gjøre noe, svarer han.

– Vi har hatt planer om dette i fem år. Årsaken til at vi er i gang nå er rett og slett tilfeldigheter og enkelte ting som ikke har klaffet helt.

Butikken er i dag 250 kvadratmeter, med et lager på omtrent samme størrelse. På utsiden av veggene er imidlertid Byggteam Hadsel i full gang med grunnarbeidet for den nye butikken. Totalflata blir på 1000 kvadratmeter, med en butikk på 500 kvadratmeter og et lager på 500 kvadratmeter.

– I tillegg så vil vi bygge tak over til bygget som ligger bak her slik at man kan kjøre inn og ut fra flere steder. Så vil vi legge asfalt på hele tomta. Det vil gi bedre parkeringsmuligheter og vil gjøre det langt enklere ved varelevering. I tillegg vil vi få mulighet til å gjøre spennende ting utstillingsmessig på uteområdet, sier Hanssen.

Butikken skal også få lik profil rundt hele og vil fremstå som helt ny også utvendig når den blir ferdig.

Slik blir det bygget seende ut etter at tilbygget er ferdig.

God konkurranse

– Det har skjedd mye på byggevarefronten i Hadsel de siste åra. Er konkurransen tøff?

– Konkurransen har vært stor hele tiden. Men det er bra. Hadsel har tre byggevareforretninger som har oppradert eller skal oppgradere. Dermed finnes det ingen grunner til at hadselværinger skal måtte kjøre til Sortland for å handle byggevarer, snarere så er det slik at sortlendinger skal kjøre hit for å handle, sier Hanssen.

Coop Xtra sin etablering på Strandskogjordet på Sortland har han ikke merket, hevder han.

– Vi har merket at flere er kommet den siste uka for å sjekke ut Byggern’ og i tur kommet nedom oss for å sjekke hva vi har. Vi har ikke merket noe konkurranseforandring som sådan og kommer i mål og vel så det med budsjettet på omsetning på 18 millioner kroner, sier han.

Håkon T. Hanssen foran tomta hvor den nye delen av butikken skal ligge. Totalt blir den på 1000 kvadratmeter. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

– Samling er bra

Hanssens butikk ligger et svakt steinkast unna Byggtorget. En slik samling mener han er bra.

– Det er en fordel å være nær hverandre. Folk vil ha flere inntrykk og forskjellig utvalg. Kanskje ser de noe hos oss de ikke ser hos Byggtorget og motsatt, sier han og beskriver et konsept bilbransjen har satt sin lit til i en årrekke.

Samarbeidet med konkurrenten er også bra, mener han.

– Er det noe kunden vil ha som vi ikke har nok av, samarbeider vi godt med Byggtorget. Vi har ved flere anledninger kjøpt varer hos dem for å komplementere oss og motsatt. Så er det slik at vi også sender kunder opp dit om det er noe vi er fri for. Det samarbeidet er vi fornøyd med og det har vi planer om å forsette.

Nybutikken blir med et større uteområde også som vil bli asfaltert.

Rivende utvikling

Et større lager er det Hanssen beskriver som det viktigste med utbyggingen. Mye av årsaken ligger i endrede vaner hos de som handler.

– Før så var det langt mere bestillingsvarer. I dag er det mye mindre av det. Folk vil ha det når de er her og da er vi avhengig av å ha et stort lager hvor vi har de viktigste varegruppene inne. Akkurat den delen av bransjen har endret seg voldsomt på kort tid, sier Hanssen.