Bakgrunn: Går mot nedleggelse av byggfag på Sortland

– Det er intet mindre enn en skandale for ungdommen i regionen. Dette er det verst tenkelige som kunne skje, sier Olsen.

Olsen sier videre at han og partifellene la opp til å beholde både byggfag på Melbu og Sortland. Etter at saken gikk gjennom komitébehandling på Fylkestinget i dag, ender det mest sannsynlig med at man legger ned byggfag på Sortland og beholder på Melbu.

– Dette vedtaket vil bety enda større frafall i ei næring som skriker etter arbeidskraft. Det vil ende med at næringa må leie inn arbeidskraft fra EU-land i fremtida siden det ikke vil være nok lokal arbeidskraft.

– Skulle videreført begge plasser

– Men kan man ikke få en større masse søkere til Melbu da?

– Det er veldig bra de ikke legger ned på Melbu, men de skulle videreført på begge plasser. Det er mange elever og potensielle elever som bor spredt rundt i Vesterålen. Enten i Risøyhamn, I Bø i Øksnes. De får en enda lengre skolevei nå. Det ender med at de blir tvunget på hybel istedenfor å kunne pendle på skolen, sier Olsen og fortsetter;

– Det er mange ungdommer som kanskje ikke har mulighet til å bo på hybel av økonomiske årsaker. Så i lys av dette er det som skjer nå det verst tenkelige scenarioet.

– Kunne funnet pengene

– Om det så ikke er penger til å opprettholde begge, er det ikke positivt at noe beholdes?

– Det er veldig bra at Melbu beholdes, men det er rom for begge. En er veldig opptatt av kostnader, men det fins andre måter å spare penger på. Det er fullt mulig å ta ned administrative kostnader i Nordland. Vi har lagt frem et forslag hvor vi kuttet administrativt i Nordland og sparte 650 millioner. Av det kunne vi spytte inn 60 millioner mer i videregående skole.