VOL-medarbeider Marius Birkeland var på tur fra Sortland til Stokmarknes mandag formiddag. Han har utstyrt bilen med dashboard-kamera, og hadde det på da han kom over moloen på Børøya-sida av Hadselbrua.

– Jeg kom ned av brua i cirka 50 kilometer i timen. Noen sekunder etter at det  hadde kjørt en bil i motsatt kjørefelt skar plutselig bilen foran meg ut i motsatt kjørefelt. De hadde flaks at de ikke hoppet ut av sporet før bilen hadde passert, sier Birkeland.

Han antar at bilen foran kjørte i samme hastighet som han selv, men at om det hadde kommet bil imot, så kunne det gått galt.

På videoen i videovinduet ser du først en bil kjøre i motgående felt, før bilen foran Birkeland med ett får sleng på bilen.

Satte ned fartsgrensa

Statens Vegvesen satt forrige uke hastigheten ned til 60 kilometer i timen på strekninga Circle K-Hadselbrua. Årsaken er altså at manglende vedlikehold på moloen har ført til dype spor. Dette har igjen ført til at det er umulig for brøytemannskapet å brøyte helt nedtil asfalten. Dette fører til spor som gjør det lett å få sleng på bilen på ei strekning som er smal og med mye tungtrafikk.

Verre forhold i vente

Tirsdag er det meldt mye regn, noe som vil føre til enda verre forhold på strekninga. Birkeland oppfordrer biliser til å kjøre varsomt.

– De forholdene som blir på tirsdag, vil ikke gjøre det enklere å kjøre der. Derfor håper jeg folk kjører etter forholda. Jeg har brede dekk på bilen min og fløt bare oppå spora, men selv med min bil vinglet det voldsomt, og det i lav hastighet, sier han.