– Da jeg så utlysningen kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg, sier hun om hvorfor hun søkte stillingen som daglig leder. Denne uka ble det kjent at styret i Hurtigrutens Hus på sitt styremøte innstilte Strand Nordheim som nummer en. Hun har bakgrunn som enhetsleder for kultur i Andøy. Det er en jobb som hun har hatt siden 2011. Overfor VOL karakteriserer Strand Nordheim seg selv som et kulturmenneske, både på jobb og i fritid.

– Vil du takke ja til jobben?– Det vil jeg først informere styret om. Jeg synes det er ryddigst. Det som nå skjer er at jeg vil få et skriftlig tilbud, og deretter skal vi i dialog. Jeg ønsker ikke å si noe ennå om når avgjørelsen blir tatt, sier Strand Nordheim.

– Dersom jeg tar jobben vil jeg nok skaffe meg en leilighet på Stokmarknes. Vi har en datter som går på skole på Melbu, og jeg har en mann som jobbpendler til Bodø, så slik sett passer en tilværelse i Hadsel bra, sier Strand Nordheim, som lar det skinne gjennom at det er store sjanser for at hun velger å takke ja til jobben.