Før jul ble det kjent at styret i Hurtigrutens Hus i et styremøte innstilte Strand Nordheim som nummer en. Hun har bakgrunn som enhetsleder for kultur i Andøy. Det er en jobb som hun har hatt siden 2011.

I dag kunne hun offentliggjøre at hun har kommet til enighet med styret i Hurtigrutens Hus og tiltrer i stillingen 1. april 2018.

–  Det blir veldig spennende å få lov til å være med å jobbe i Hurtigrutens Hus. Det er et kulturhus hvor det foregår utrolig mye og jeg ser frem til å bli en del av det, sier hun til VOL.

– Hatten av

Strand Nordheim sier videre at hun ser frem til å jobbe med de ansatte i Hurtigrutens Hus og er samtidig full av beundring for jobben som er lagt ned de senere åra.

–  Jeg må ta av meg hatten til den jobben som de ansatte og alle andre involverte har gjort de siste åra. De har virkelig gjort en formidabel jobb, sier hun før hun ser for seg mulighetene i huset, som i flere år har drevet i underskudd:

–  Vesterålen er vakkert og ligger flott geografisk til. Derfor tror jeg vi skal kunne trekke både folk hit til kulturarrangement og også på konferanser og lignende. Mulighetene er mange.

Den forestående bygginga av et vernebygg over MS «Finnmarken» tror hun også kan virke inn på Hurtigrutens Hus.

–  Her kan det komme en effekt på kort og lang sikt. Det blir veldig spennende å se hva dette vil bety for Hurtigrutens Hus, sier hun.

Pendler

Når hun begynner i jobben 1. april gjør hun det som pendler.

–  Jeg kommer til å få meg ei leilighet og pendle til Stokmarknes. Det er der vi begynner i alle fall så får vi se hva vi gjør som familier på sikt, sier hun.

Mannen hennes jobbpendler til Bodø og så har de en datter som går på skole på Melbu.