– Det er jo trist at det skulle ende slik. Det var uventet. For lufthavnas del har vi hatt positive tall i 2017 og Flyviking har stått for en del av dette, sier Holten.

Antydningen er at han håper Widerøe vil fortsette å øke sitt tilbud og dermed generere flere passasjerer.

– For meg har det virket som at Flyviking ikke har tatt mange passasjerer fra Widerøe, men mer at deres inntreden på markedet har ført til at nye passasjerer er kommet til. Samtidig så er det jo også slik at Widerøe i 2017 økte sitt tilbud til og fra Skagen og testet også ut nye ruter, senest med fire direkteflyvninger til Oslo i jula, sier han og fortsetter:

– I 2018 vil Widerøe utvide prøveperioden for direkterute til Oslo fra Skagen og vi kan jo også håpe at den kanskje blir permanent.

Og Holten har tro på at ei direkterute er liv laga.

– Widerøe sier de vil teste ut før de etablerer. De testa ut i fjor sommer og det var en suksess med fulle fly, med ikke mange seter ledig. De utvider prøveperioden i år og jeg håper at det vil føre til flere fulle fly og at dette blir et helårlig tilbud.

Håper å unngå dumping

Flere eksperter har spådd at Widerøe vil øke prisene på sine billetter etter konkurrentens konkurs. Holten håper ikke det skjer.

– Widerøe har jo dumpet prisene sine etter at Flyviking kom inn i bildet. Jeg håper de ikke setter opp prisene sine. Når det er sagt er dette helt og holdent opp til Widerøe og de vet nok best hvordan de skal håndtere dette, sier han.

Spennende år

Passasjertallene for Stokmarknes Lufthavn Skagen for 2017 blir klare i neste uke. Holten har et håp om at passasjertallet skal lande på rundt 103.000.

– Vi hadde en god november, og desember har jeg også tro på.

Det som i alle fall er sikkert er at 2018 blir spennende for Holten og flyplassen. 20. februar legger Avinor frem flere målinger på Hadselsand, som kan få avgjørende betydning for fremtidig flyplasstruktur i Lofoten og Vesterålen og før sommeren skal arbeidet med ny fremtidig flyplasstruktur avsluttes.

– Det er klart at dette betyr at 2018 blir et veldig spennende år, ikke bare for oss på Stokmarknes lufthavn Skagen, men også alle innbyggere i Lofoten og Vesterålen. Dette med flyplasstruktur henger også sammen med Hadselfjordtunnelen, så at det blir spennende er helt sikkert.

Endringer

Det er nylig utført endringer på flyplassen. Ankomsthallen er bygd om og det er kommet et bagasjebånd for mottak av bagasjen. Det står også flere prosjekter på trappene.

– Vi skal i januar bygge om sikkerhetskontrollen. Dette gjør vi for å optimalisere passasjerflyten. Dette er bare noe av arbeidet som går kontinuerlig ved flyplassen for å hele tiden utvikle flyplassen i positiv retning, sier Holten.