En 15-årig gutt ble onsdag ettermiddag påkjørt i et fotgjengerfelt ved Børøybrua på Stokmarknes. Bilfører stoppet ikke etter ulykka, og politiet gikk ut med en etterlysning av en bil, trolig med skader i fronten. Politiet etterlyste først en svart varebil, senere familiebil av merket VW Toruran etter opplysninger fra vitner. Sent onsdag kveld ba de om tips om en spesifikk mørk grønn Volkswagen, som de også opplyste registreringsnummeret til.

Natt til torsdag ble bilen funnet.

Meldt stjålet

Operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Mari Lillestø, opplyser til VOL at den involverte bilen, som de etterlyste sent onsdag kveld, var stjålet.

– Vi har snakket med bileier, som har meldt bilen stjålet, og vi har ingen mistanke om at han har vært involvert i ulykka, sier Lillestø.

Funnet i sentrum

De har foreløpig ingen mistenkte.

– Bilen ble funnet av en patrulje på en offentlig parkeringsplass i sentrum av Stokmarknes. Den hadde tydelig skade i  frontruta. Vi har sikret spor og fortsetter etterforskninga i dag, opplyser Lillestø.

15-åringen som ble påkjørt ble fraktet til Nordlandssykehuset Vesterålen etter ulykka. Undersøkelsene viste ifølge politiet at gutten ikke hadde fått bruddskader, men at han var forslått og muligens påført en leddbåndsskade.