Som tidligere fortalt på VOL har guttelaget til Stokmarknes feiret avslutningen av denne epoken som fotballspillere med tur til England. Der spilte to kamper, blant annet mot jevngamle gutter som aspirerer til juniorlaget til Crystal Palace i London.

Tøft møte

- Det ble et tøft møte med spillere som er vant til å måtte yte ekstra innsats. De engelske guttene er de som akkurat ikke var gode nok til å få være blant de 16 beste juniorene til Crystal Palace. Like fullt er dette ungdommer som trener hardt for å slå gjennom, og som i to av treningene per uke har team fra Crystal Palace står for gjennomføringen av øvelsene, forklarer Jørn Karlsen.

- Laget var helt jevnt, altså uten noen svake punkter, og de ga oss en skikkelig leksjon. De var fysiske i spillestilen, vant til å gi juling i duellene, på en helt annen måte en våre gutter er det. Erfaringen er nok at det gjør mindre vondt å forsøke å "gi juling" i løpet av kampen, enn å være de som får julingen, sier Jørn.

- Samtidig var vi med i kampen, selv om vi altså tapte stort. En del av opplevelsen var at vi nettopp skulle møte et skikkelig godt lag som vi kunne bryne oss på. Og det var viktig for oss at alle som var med på reisen skulle få spille, og da ble det selvsagt en del bytting. Vi spilte en kamp til, mot et lag som var mer på vårt nivå. I det oppgjøret ledet vi til pause, men tapte til slutt 1-4. Det var et godt oppgjør, hvor guttene absolutt var med på notene, sier Karlsen.

Flytte eller bli?

En rosin i pølsa for de fleste av de som ble med på den spesielle fotballturen var det nok også å få med seg oppgjøret mellom Fulham og Milwall. Fulle tribuner og seriestart i England, sett fra losjeplass la ikke akkurat noen demper på stemningen. Kanskje var det spillere fra Hadsel som så for seg å selv løpe ut på gressmatta til øredøvende jubel?

- Det er spillere i Hadsel nå som er unge, og samtidig i ferd med å kunne bli skikkelig gode. Bør de reise bort på toppidrettsgymnas, eller holde seg her i regionen?

- Jeg har alltid ment at man kan utvikle seg like mye her, i alle fall til man blir 17-18. Man er omgitt av trygge omgivelser, og trener man mye, så blir man god. Bøtter du inn mål i femte og fjerdedivisjon, så blir du alltids plukket opp av bedre lag. Møter du i Tromsø eller Bodø i for ung alder, så tror jeg faren er til stede for at du blir borte i mengden av gode spillere, og at det kan ødelegge. Samtidig ser jeg jo argumentene for å flytte, i form av miljøer og trenere. Og er du eksepsjonelt god, og får et spesialtilbud fra en toppklubb tidlig, så bør du ta sjansen, mener stokmarknestreneren.