- Takk for verdens mest moderne sykehus, sa overlege ved sykehuset, Cato Kjærvik, i sin tale.

- Dette er en gledens dag for 30.000 vesterålinger. Sykehuset er både vakkert og hensiktsmessig, sa statsminister Erna Solberg i sin tale til Vesterålen da Nordlandssykehuset i Vesterålen offisielt ble åpnet onsdag.

Vesterålingene har vært tålmodige. Byggeplanene for det nye sykehuset ble påbegynt allerede i 1990.

- Jeg vet at mange har syntes det tok lang tid, sa Erna Solberg samtidig som hun slo fast at det folkelige engasjementet i Vesterålen har vært avgjørende for at dette ble prioritert så høyt som det ble.

- Gir oss fremtidstro

- En regnfull og mørk høstdag i 2003 ble en milepæl i Stokmarknes sykehus' historie. Det var den dagen den nytilsatte direktøren Lars Holand bestemte seg for å stoppe alle planene for renovering av det gamle sykehuset, og heller satse nytt. Kort oppsummert hadde vi ikke mye framtidstro den dagen. Men takk Lars Holand for at du turte å satse, sa ordfører Kjell-Børge Freiberg i sin tale - og la ikke skjul på at for han var dette en stor dag.

- Denne åpningen gir oss fremtidstro. Sykehuset gir oss trygghet for liv og helse, og det skaper arbeidsplasser; her vil folk bo, slo han fast.

- Verdens beste

Overlege ved sykehuset, Cato Kjærvik, viste stor entusiasme for sin nybygde arbeidsplass.

- Takk for verdens mest moderne sykehus. Ja, i dag slår jeg til med ”verdens beste”. Vi har ikke så mye annet her i Vesterålen som vi kan kalle akkurat det, spøkte han.

Han har vært med på flyttingen, og sa at det hadde vært en fantastisk prosess å være med i. Også han fremhevet verdien av å ha et flunkende nytt, teknologisk oppdatert sykehus.