– Personlig synes jeg dette er det vakreste stedet i landet vårt, sier Une Ramstad, som er på castingrunde i regionen for reality-programmet ”Med kjærlighet til Vesterålen.”

–  Det er utrolig mange hyggelige folk her, sier hun.

Ramstad besøkt alle kommunene i Vesterålen, og har intervjuet alle mulige deltakere. Siste dagen ble tilbrakt i Hadsel.

– Jeg er imponert over viljen deltakerne har til å få folk hit til Vesterålen. Innflytting til kommunene er en del av prosjektet, men ikke hovedfokuset, sier hun.

– Det hadde jo vært en fin bonus om noen hadde funnet kjærligheten også, smiler hun.

Noen melder seg på fordi de er klare til å være med, andre må en tur i tenkeboksen.

Leter etter mangfold

Hun har intervjuet nærmere 30-40 stykker og er godt fornøyd.

- Jeg ser etter litt forskjellig. Det viktigste på dette stadiet er å bli kjent med de som har søkt.

Hun forhører seg også litt om bakgrunn, miljø og oppvekst og vil gjerne ha ulike typer mennesker, og i ulike aldersgrupper. Det er usikkert hvor mange deltakere det blir i serien, men Ramstad håper det blir i hvert fall én eller to fra hver kommune. Hun forteller at det er god spredning i søkingen.

- Vi har nok flest unge, så eldre mannfolk er velkommen til å sende inn søknader ennå, opplyser hun. Etter runden bærer det tilbake til Oslo og planleggingsfasen, og oppfølging av kandidater.

Fellsdugnad

Det er ikke bare deltakerne som blir påvirket av kjærlighetssøken. Tanken er at det skal være en dugnad for hele kommunen, som kan stå sammen om å hjelpe de tilreisende å bli kjent med stedet og innlemme dem i lokalmiljøet.

Une Ramstad synes det er flott å reise rundt på castingrunde.

- Jeg har ikke vært her før, har bare hørt om hvor vakkert det er og jeg ser jo nå at det er fantastisk flott. Personlig synes jeg det er det vakreste stedet i landet vårt og gleder meg til å få vise frem et slikt sted. Grunnen til valget av plassen er likevel todelt. Vi vet at Vesterålen har flere utflyttere enn innflyttere. Vi ønsker derfor å få litt flere folk til å bosette seg her og håper å oppnå dette gjennom serien.

Bort fra storbyen

– Det er mange som ønsker en forandring, og som også vil finne kjærligheten.

Kanskje de ønsker seg noe litt annet enn storbylivet.

- Jeg tror den unike åpenheten her nord er noe av det som ville trekke folk hit, og at de alltid blir tatt godt i mot.

Det er enda litt usikkert når serien vil bli klar for tv-skjermen. Ramstad håper at innspillingen kan komme i gang allerede i høst.