Kjell Hanssen(til venstre) gleder seg til å vise frem gode, vesterålske råvarer under matfestivalen. Foto: Jonas Olsen, Vesteraalens Avis

Vesterålen Matfestival er i gang for fullt, og fredag blir det i tradisjonen tro arrangert kulinarisk byvanding. De siste årene har byvandringa vært arrangert på Sortland og Stokmarknes, med stor suksess. I år blir det imidlertid vin, mat og fortellinger i Melbus gater.

- Vi må jo besøke nye steder, og bevege oss litt ut i distriktene. Melbu har vært et stort industristed, derfor kjører vi byvandringa der i år, forteller Kjell Hanssen i Vesterålen Matfestival.

Serverer sjømat

Den kulinariske vandringa skal ha fem stopp. På hvert av stoppene vil deltakerne få servert både fortellinger, spennende retter av vesterålske råvarer med nøye utvalgt drikke attåt.

- Vi skal innom både Melbu hovedgård, Felleslageret, Jekta, Norway Seafoods og hotellet, forteller Hanssen.

Temaet for vandringen er sjømat fra Vesterålen, og det er elevene ved restaurant- og matfag ved Hadsel videregående skole som skal tilberede fredagens kulinariske høydepunkter.

- Muligheten til å møte andre, fortellinger du kanskje ikke har hørt før, mat og god drikke - kvelden byr på en veldig fin kombinasjon, mener Hanssen.

Mat i fjæra

Hanssen oppfordrer også folk til å ta turen til Årnesan i Hadsel allerede i kveld. Onsdag ettermiddag tar han selv med seg kokkeutstyret i fjæra, og lager mat av det fjæra har å by på.

- Vi skal tilberede både tang, bubbelurer og albueskjell. Det er nydelig med tang i suppa, avslutter Hanssen.