Onsdag var det styremøte ved Hurtigrutens Hus kommunale foretak. Der fikk styreleder Camilla Skog Rodal en orientering fra kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen om ståa ved huset per dags dato. At kulturhuset, som så mange andre kulturhus i Norge, sliter med å skaffe overskudd på sine arrangement gjennom året er ingen hemmelighet.

Underskudd i fjor

I 2013 gikk kulturdelen av huset på et underskudd på tilsammen rundt 200.000 kroner. Mye av  årsaken har sin bakgrunn i en oppsplitting mellom den kommunale driften av huset, og den kommersielle, har både styreleder Skog Rodal og økonomisjef i Hadsel kommune Tommy Løveng Hansen tidligere forklart til VA. Under onsdagens møte ble det imidlertid klart at kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen sammen med Heidi Karlsen og kinosjef Ketil Johnsen utgjør et sterkt team.

Venter stort publikumsinnrykk

De fikk anerkjennelse for arbeidet som gjøres med å kombinere kultur med butikk. Høsten er full av publikumsmagneter ved kulturhuset. Blant mange høydepunkt er Violet Road, Lars Winnerbeck,  Helge Jordal, Espen Beranek Holm. Det spås også godt besøk på kinoen, til tross for at konkurransen fra Sortland nå vises på besøkstallene.  Utfodringen som henger over kommunen nå er å fylle ledig kvadratmeterplass med leietakere for å sikre økonomien i prosjektet.