Turen startet med bildespill og marulk (breiflabb) og spansk vin. Trude Grønnbeck og Hilde Skogstad synes det var spennende med litt spesielle retter.

- Nydelig! var de enige om, etter å ha smakt på seiboller og tyttebæraioli på Felleslageret.

På jekta fortalte Trond Ringlund og historien bak Brødrene.

- Jeg var med sist gang det ble arrangert på Stokmarknes, og nå måtte jeg bare tilbake, sier Stig Are Pettersen.

Han har god greie på historien bak flere bygg på Stokmarknes, hvor han vokste opp, og gleder seg derfor til å bli bedre kjent med Melbu.

- Det er småting som gjør turen. Folk i gruppen har som oftest små historier og ting de husker som deles med andre, og det gir noe ekstra til kvelden.

Etter et stopp innom Norway Seafoods, ble kvelden avsluttet på Melbu Hotell hvor det ble servert karamellpudding.