Hjemmelaget gikk rett i angrep, og  etter fire minutter fikk de drøyt 100 tilskuerne noe å juble for. Etter en corner med mye fram og tilbake i feltet dukket Wilfred Nymoen opp og banket inn 1-0 fra kort hold.

Like etter var gjestene fra Stokmarknes farlig frempå, i noe som skulle vise seg å være en sjelden visitt foran Andre Fredriksen i stålbrottmålet. Hjemmelaget dominerte stort gjennom hele omgangen, og det var vel fortjent da samme Nymoen i det 18de minutt fikk fin treff fra langt hold og sendte ballen i bue over en sjanseløs Henrik Vollen i SIL-buret.

Etter dette kom hjemmelaget til sjanser i fleng, og med litt bedre uttelling kunne de doblet ledelsen.

Mot spillets gang var det imidlertid Stokmarknes som fikk uttelling da Richard Tjelta reduserte på utmerket vis. Men kun minuttet etterpå løp Marius Andreassen rett gjennom SIL-forsvaret og satte inn 3-1.

I andre omgang viste Stokmarknes bedre takter, mens hjemmelaget fortsatte å skape - og sløse bort - sjanser. Kampen endte det med 3-1 seier. Stålbrott har dermed stø kurs mot fjerdedivisjon til neste år.