Kommune-Norge forbereder seg på nye strukturer, så også her i Vesterålen. Arbeidet med å utrede storkommune er alt i gang.

Men, som Vesteraalens Avis og VOL har skrevet tidligere, er ikke Vesterålen storkommune det eneste alternativet, sett med øynene til Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg.

Vågan, Lødingen og Hadsel

Hadsel grenser i sør mot Vågan på Austvågøy .

Formannskapet vil derfor parallelt med utredningsarbeidet i Vesterålen, vurdere ei framtid med Vågan i sør og Lødingen. Det er ingen hemmelighet at Freiberg ønsker tunnel under Hadselfjorden for å binde de to regionene tettere sammen.

I Vågan er også kommunestruktur tema, og den 15. september bes politikerne ta stilling til om de vil utrede ei framtid med Lofoten som storkommune, så vel som en framtidig struktur med Hadsel og Lødingen.

Risikerer å miste industriområde

Skulle Lofoten bli en kommune, med Hadsel eller Vesterålen på motsatt side av fergesambandet Fiskebøl-Melbu, er det ingen hadselpolitikere som er i tvil om at Hadsels områder på Austvågøy, inkludert områdene som utpeker seg som potensielle for en framtidig miljøbase, ikke lenger vil tilhøre Vesterålen.

Debatten om kommunestrukturen fortsetter i kommunestyret neste uke.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet eller send epost til red@vesteraalensavis.no.

Du kan lese mer fra torsdagens ekstraordinære formannskapsmøte i lørdagens utgave av Vesteraalens Avis