Sist Violet Road gjestet Hadsel i 2013 spilte de ikke fullt så kjente gutta i Café Finnmarken for et sittende, men begeistret publikum. Lørdag er det storsalen i Hurtigrutens hus som skal fylles i en arenakonsert hvor amfiet trekkes inn, og publikum får dansegulv å boltre seg på.

- Dette blir en kveld der vesterålingene kan glede seg over en gjeng hypermusikalske gutter som har sunget flerstemt siden barnehagen, og som handler med ubegrensa kreditt på den samme melodiøse godtebutikken som The Waterboys, Coldplay, A-ha og The Beatles, skriver arrangøren på sin hjemmeside.

- Rock'n'roll-fest

De har gjestet Vesterålen en rekke ganger de siste par årene, senest for halvannen uke siden da de spilte for 700 på Andenes og nesten like mange på Sortland. Klarer de å fylle Hurtigrutens Hus førstkommende lørdag?

- Jeg tror det herjer en Violet Road-feber for tida, som arrangører også i Vesterålen nyter godt av. Konsertene på Andenes og Sortland var delvis lukket, og vi selger mest lokalt. Den store rock'n'roll-festen med gutta blir på Stokmarknes, med flatt gulv og fest i storsalen, sier daglig leder i Hurtigrutens hus Jon Lauvland Pettersen til VOL.

- Vi har allerede solgt godt over 300 billetter, men har enda mye plass, legger han til.

- Drivende dyktig

Søskenflokken fra Kåfjord, og vokalisten fra Andenes har hatt et heidundrende år så langt med utsolgte konserter, tv- og radiospilling og suksess med fjerdeplata «Back To The Roadshow».

- Vi har fulgt med bandet lenge, og ant at 2014 kom til å bli deres store gjennombruddsår. Det ble det, sier Lauvland Pettersen.

- Hva er det med bandet og musikken som gjør at det slår an?

- De har en smittende iver og spilleglede. De er samspilt, er god på vokalharmonier og fengende popmelodier med høy allsangfaktor. I tillegg er de drivende dyktig, og leverer humor og lettbeinthet på scenen, sier Lauvland Pettersen og garanterer fest i storsalen på lørdag.