Vinduene er dekket av gråpapir, og dørene i Lockertgården har blitt signalrøde. En gammel drøm blir virkelighet når Vigdis Marie Ebeltoft åpner sin egen butikk.

- Jeg har jobbet mye i butikk tidligere, blant annet som vikar i blomsterbutikk og på Hansen og Dysvik, men jeg har alltid hatt lyst til å starte mitt eget, forteller Ebeltoft.

De siste ni årene har hun jobbet på fiskebølbedriften Norlense.

Tok pausestrikking i forsvar

At det ble garnbutikk er ikke tilfeldig. Vigdis er lidenskapelig opptatt av håndarbeid. Mange hadselværinger husker kanskje at Vigdis sikret seg spalteplass i riksmedia, ved at hun slo tilbake på NHO-sjefens harselering med pausehekling på meklingsmøtet nå i vår.

Når Vesteraalens Avis nevner det paradoksale med at hun nå starter garnbutikk, ler hun godt.

- Jo, det er jo litt artig, ler hun.

Kosekrok

Ebeltoft satser på å holde et utvalg garn til hekling og strikking, samt tilbehør til garn og søm. Butikklokalene blir omgjort og snevret inn; et lager skal bygges og trappehullet tettes.

I tillegg planlegger innehaveren et annet tilbud til kundene; kosekrok for strikke- og heklehygge, kyndig veiledning og mulighet for å studere mønstre i rolige omgivelser. Ebeltoft håper på å appellere til unge og andre som har lyst til å lære seg håndarbeide.

- Jeg har lyst til å få opp tempen på strikkefeberen, smiler hun.