Den unge, men erfarne, filmskaperen fra Stokmarknes reiser torsdag i neste uke til verdensmetropolen New York. Der skal han vise animasjonsfilmen "Skjebnens veier", som er plukket ut til visning på All American High School Film Festival. Det skriver Filmfokus Vesterålen i en pressemelding tirsdag.

På rød løper

- Jeg gleder meg enormt til dette. Det blir en opplevelse for livet sier Iver, og forteller videre at etter visningen blir det prisutdeling i tradisjonell stil med rød løper på et av Hilton-hotellene på Manhattan.

Animasjonsfilmen sørget også for at Iver tidligere i år ble nominert til publikumsprisen på Amandusfestivalen.

LES OGSÅ: Iver og Ivar er filmnominert

Lørdag 25. oktober skal filmen vises i det offisielle programmet på AMC theater på Times Square i New York. Iver er en av sju internasjonale filmskapere som er plukket ut til å delta på festivalen, og den eneste fra Norge.

- Filmfestival-tips

Trollfjord og Sparebank1 Nord-Norge støtter Iver økonomisk slik at han får delta på festivalhelgen.

Prosjektleder i Filmfokus Vesterålen, Kolbjørn Hoseth Larssen, reiser sammen med Iver til New York.

- Filmfokus Vesterålen har jo som mål å hjelpe både nybegynnere og viderekomne filmtalenter, så dette er midt i blinken for oss. Vi håper jo også å ta lærdom av hvordan de arrangerer festivaler i USA. Kanskje kan vi få noen tips til vår egen Laterna Magica-festival sier Hoseth Larssen i pressemeldingen.