Årets TV-aksjon skjer i regi av Kirkens Nødhjelp. Inntektene går inn i organisasjonens arbeid for å gi flest mulig mennesker tilgang på rent vann.

I Hadsel utfordret TV-aksjonskomiteen kommunens eget og Sortlands næringsliv til konkuranse i form av en næringslivstafett som gikk av stabelen onsdag formiddag.

Ringeaksjonen i fjor ble så vellykket at den ble gjentatt onsdag formiddag.

Samlet inn over 90.000

Aksjonsleder Inger Hope er svært fornøyd med resultatet. For etter at ringepanelet i Hadsel hadde vært i sving, hadde det kommet inn 97.750 kroner.

– Vi har i tillegg seks-sju personer vi skal kontakte i morgen. Håpet er å runde 100.000 kroner. Vi ligger langt under fjorårets rekord på 179.043 kroner, men vi vil likevel si oss fornøyd, sier Hope, og føyer til at hun også vil takke det lokale næringslivet som har gitt bidrag fra mellom 200 til 15.000 kroner.

Nå ser hun frem til den store folkedugnaden søndag.

– Bøssebærerne står klar og vi oppfordrer innbyggerne i Hadsel til å kontanter hjemme denne dagen. Vi har dessverre ikke kortterminal denne aksjonen, sier hun.

Sortland hakk i hæl

John Ivarjord og Unni Glad fra Frivillighetssentralen ledet ringedugnaden i kommunestyresalen på Sortland. I år var sju personer med på dugnaden.

Onsdag ettermiddag hadde det kommet inn 73.400 kroner i Sortland.

- Målet om å slå Sortland nådde vi, konstaterer Hope fornøyd.