- Det er blant annet fordi vi tar hjem mange pasienter fra sykehus. Vi har en økende gruppe mennesker som trenger hjelp hjemme, og det koster, sa rådmann Jonny Karoliussen i dagens kommunestyremøte i Hadsel.

Han pekte blant annet på at Hadsel kommune har en strategi på å ta hjem alle ferdigbehandlede pasienter fra sykehus, og dermed slipper å betale døgnpris for såkalte «overliggende» pasienter, mens andre kommuner kan ha så mye som 500 liggedøgn, som de må betale en stiv pris for.

- Er det regnet på dette? Kanskje det rett og slett ikke er noen lur strategi å ta hjem alle ferdigbehandlede pasienter så fort som mulig, sa kommunestyrerepresentant Camilla Skog Rodal (Frp).

- Dette har vi faktisk ikke regnet på. Det er kanskje det eneste i budsjettet vi ikke har regnet på, svarte rådmannen.

Jan Steffensen i Melbu og omegn samarbeidsliste sa i en kommentar til Camilla Skog Rodal at pasientene etter hans mening bør få behandling der de kan behandles best, og at det er hjemme hos seg selv.

- Om man betaler for behandlingen hjemme eller på sykehus går vel ut på det samme, og har neppe stor innvirkning på budsjettet, sa han.