Rådmann Jonny Karoliussen mener Hoppenspretts planer om å bygge en større barnehage vil gi Melbu permanent overkapasitet.

Politikerne i Hadsel kommunestyre sa torsdag ja til Hoppenspretts planer med knappest mulig margin.

Posisjonspartiene Frp, Venstre, Høyre, Melbu og Omegn samarbeidsliste valgte under torsdagens kommunestyremøte i Hadsel å se bort fra de gjentatte advarslene fra rådmann Jonny Karoliussen mot å godkjenne Hoppenspretts planer om å bygge en større barnehage enn det administrasjonen tilrår. Fagsjefen mener planene vil gi Melbu permanent overkapasitet.

- Høyere utgifter

Dette vil etter det faginstansenes mening med høy sannsynlighet føre til langt høyere barnehageutgifter i kommunen i årene som kommer.

Administrasjonen har regnet seg fram til at hvis den kommunale barnehagen på Melbu mister ett barn til fordel for en privat, vil det koste kommunen rundt en halv million kroner mer i året.

- Det handler om å ha nok unger i forhold til ansatte i barnehagene. Sammenhengen er enkel, sa rådmannen.

- Vi har arbeidsplasser å ta hensyn til i andre barnehager, sa Arbeiderpartiets Einar Roger Pettersen, og advarte mot å si ja.

Grønt lys for Hoppensprett

Sjøstjerna private barnehage på Melbu har tidligere uttalt til VA at de frykter for sin egen framtid, så vel som den kommunale barnehagen, dersom Hoppensprett får ja til å øke kapasiteten.

Posisjonen valgte likevel å gi grønt lys for Hoppenspretts planer.

Høyres Lina Vibe sa fra talerstolen blant annet følgende:- Ønsker vi å gi et bedre barnehagetilbud på Melbu enn vi har i dag?- Skal vi ønske velkommen muligheten til også å få på plass en turnhall, som er sårt tiltrengt? Jeg mener vi må si ja.

Avstemningen viste stemmer imot fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og den uavhengige representanten Jan Ivar Ellingsen.

Det var 13 som ønsket å gi Hoppensprett ja på sin søknad, mens 12 stemte imot.