Elevene var fra Aust-Lofoten, Hadsel og Sortland videregående skoler, og representerte åtte ulike yrkesfaglige retninger. Elevene VOL snakket med hadde på oppdrag fra en større bedrift pønsket ut en løsning for å kunne handtere avfall i arktiske strøk, hvor det ikke lar seg gjøre å grave ned søplet.

En jury bestående av ansatte fra Hadsel Asvo, VIKT, Multiconsult, Hadsel kommune, Trollfjord kraft, Hadsel vekst og Cermaq vurderte forslagene fra de ulike grupper med elever. Innimellom ble det lagt på bordet smarte løsninger på velkjente problemer.

Det ble kåret en vinner på hver av de fire oppdragene, samt at et wildcard ble utvalgt fra juryenes 2.plasser. Dette ble et oppdrag fra Ascella.Disse 5 gruppene skal delta på finalecanpen i Alta 13.-14.november. For noen var dette kjempestas, mens andre grugleder seg til finalecampen. Vinnergruppene har elever fra veldig ulike klasser. Her er både transport & logistikk, media og kommunikasjon, byggfag, lette kjøretøy og elektro. Så og si alle elevene er fra Hadsel vgs. 2 stk er fra Aust-Lofoten vgs.Vi er forøvrig veldig godt fornøyd med dagen, og synes elevene har jobbet godt. Dette lover godt for arbeidskrafta og framtida i Nordområdene!