I flere år har det vært en kamp mellom idrettslagene for å få treningstimer i de to idrettshallene i Hadsel, og idrettslagene mener behovet for en ny hall er stort.

Kristian Eilertsen er blant initiativtakerne for en ny flerbrukshall og han forteller at Planene for hallen nesten er klare. Nå håper han at politikerne skal fatte en snarlig beslutning slik at de kan få forhåndsgodkjent tippemidlene så fort som mulig. Fristen for å søke går ut 15. november. Hallen er av samme type som på Andenes, og den vil være isolert og oppvarmet.

Nytt driftsselskap

Det er også planer om å stifte et helt nytt driftsselskap, som har som intensjon å ta over driften av alle idrettshallene i kommunen. Selskapet Hadsel Flerbrukshall AS skal bestå av representanter fra Stokmarknes Idrettsklubb, Stålbrott IL, Melbo IL og Stokmarknes Håndballklubb.

Overtakelse

For å klare å finansiere driften av hallene ber initiativtakerne til det nye driftsselksapet om et tilskudd fra kommunen lik det kommunen i dag bruker på halldriften. De vil også be kommunen om å forskuttere spillemidler slik at de kan sette i gang med byggingen. Hvis de får tilslag i både formannskap og kommunestyre vil arbeidet kunne starte til våren og da vil hallen stå klar høsten 2015.

- Vi skal drifte dette så rimelig at bedrifter og lokalbefolkningen kan bidra til dugnadslaget, opplyser Eilertsen.

Alt arbeidet med den nye hallen er budsjettert til å koste rundt 22 millioner kroner, med et lånebehov på cirka 9 millioner. Dette forutsetter at arbeidsgruppa klarer å hente 1,5 millioner kroner i sponsormidler.

- Her må vi fri til både næringslivet og til lokalbefolkningen, sier Kristian Eilertsen.