Det sier plass-sjef for Norway Seafoods på Melbu, Martin Rasmussen, til Vesteraalens Avis.

De ansatte på anlegget har vært permitterte i over åtti dager, av og på, i hele høst, og har uttrykt stor frustrasjon over situasjonen.

- Vi føler selvfølgelig med de ansatte. Det er ikke gunstig å ha en drift uten råstoff, sier Rasmussen, som erkjenner at situasjonen både i år og i fjor har vært vanskelig.

Statusoppdatering

Tirsdag møtte ordfører i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg, rådmann Jonny Karoliussen og daglig leder i Hadsel Vekst Svein Egil Stavem den lokale ledelsen på Norway Seafoods Melbu.

- Vi fikk en status på situasjonen som har vært omtalt i media, med permitteringer. Vi hadde også en gjennomgang av prosjektene vi jobber med, som skal gi bedre råstofftilgang - kvotefond og levendelagring, sier Freiberg til VA.

Fornøyd

Ordføreren sier at han er tilfreds med at permitteringsrunden ser ut til å være i alle fall midlertidig over.

- Og jeg legger til grunn det som er sagt tidligere: At man ønsker å satse på Melbu. Det ligger fast.

- Hva kan man gjøre i framtida for å unngå så svarte høster på Melbu?

- Svaret på det er en gjentagelse av det jeg har sagt før: Det er bedriften som må finne en løsning. Saken om kvotefond i Hadsel kommer forøvrig til behandling på denne siden av nyttår. Det vil være ett virkemiddel, men ikke det som løser alle utfordringene, verken på lang eller kort sikt.