Pepperkakehuset i "Hans og Grete" Foto: Pressebilde, Riksteateret

Onsdag 19. november returnerer Riksteateret til Hurtigrutens hus med forestillinga Hans og Grete, orginalt skrevet av brødrene Grimm.

- Tre inn i det klassiske eventyret fortalt som en fantasifull barneforestilling spekket med musikk og oppfinnsom fortellerglede. Bli med Hans og Grete på deres ferd gjennom skogen og følg dem til pepperkakehuset, der verdens slemmeste heks bor, står det i en pressemelding.

Sminker barna

Barna som ønsker det kan bli sminket som et lite skogsdyr i fojaeen før forestillingen starter. Stykket er allerede sett av over 35.000 og har høstet mange lovord. Også daglig leder ved Vesterålen Kulturhus, Jon Lauvland Pettersen, gleder seg til å ta med sønnen på teater.

- Det er en forestilling for barn i alle aldre, sier Jon Lauvland Pettersen.

Kritikerrost

Han vektlegger at NIE, som har produsert stykket, er en anerkjent, internasjonal teatergruppe som er preget av krysningspunktet mellom performance, teater og musikk.

– Det blir akkurat passe skummelt, lover han.

– Dette er teater på øverste hylle med en teaterproduksjon som har høstet gode kritikk fra blant annet The Daily Telegraph. Det i seg selv er en god grunn til å bli nysgjerrig, sier Lauvland Pettersen.