- Vi har noe over 200 medlemmer i fotballgruppa med stort og smått, sa premieutdeler og fotballtrener Øystein Huse til VA etter at seansen Hurtigrutens Hus var over tidligere i uka. Da hadde han pratet seg gjennom utdeling, loddtrekning og gaveutdeling i halvannen times tid.

Veldig stolt

- Jeg er stolt over at vi har tilbud til så mange, og at vi har godt utdannede trenere til ungene og ungdommene våre. Vi har et bredt og godt tilbud, og sender mange lag på turneringer.

Gode spillere

-  Når vi nå ser at vi fra Hadsel har mange gode spillere som tar steget over i sonelagene, så viser det at det gjøres godt arbeid her i Hadsel, sa Huse til avisen.

- Nå gleder vi oss til å få en flerbrukshall på plass, slik at vi kan trene mer. Jeg er også veldig glad for at vi har sponsorer, foreldre og andre støttespillere som gjør det mulig å ha et godt fotballtilbud her hos oss, sa Øystein Huse.

Betinget ja

Det er fire idrettslag i Hadsel som står bak prosjektet ny flerbrukshall. Lagene skal sørge for å finansiere både bygg og drift. Kommunestyret på sin side ga nylig et betinget ja til å  garantere for et låneopptak på i overkant av 16 millioner kroner.

Et  moment initiativtakerne til hallen er nødt til å få løst, er med andre ord både å skaffe penger tilveie til bygging, samt få på plass et troverdig konsept hva gjelder daglig drift.

Spår realisering

Stemningen i kommunestyresalen nylig tyder på at politikerne ønsker prosjektet alt vel, men at de altså ønsker mer informasjon. Fra flere hold spås det at hadselidretten og dens sponsorer står så sterkt at det blir hall i løpet av året som kommer.