Fire politikere i formannskapet gikk inn for å sette til side intervjuutvalgets anbefaling om tildeling av fysioterapihjemmel. Nå må politikerne behandle klagesaken.

Klagesak

Det var i månedsskiftet september/oktober saken sprakk.

Det hadde gjennom en lang periode knyttet seg interesse til nettopp denne tildelingssaken. Psykomotorisk fysioterapeut Kari Randen Hatløy var av intervjuutvalget innstilt som den best kvalifiserte til å motta driftstilskuddet som var lyst ut. Formannskapet valgte å tildele et 50 prosent driftstilskudd til Stian Fredriksen hos Helsebanken, som var en av 14 søkere.

Forbigått

Hatløy er i ettertid en av to fysioterapeuter som har levert formell klage på saksbehandlingen hos Hadsel kommune. Det fremgår av sakspapirene til formannskapet førstkommende torsdag at kommunen neppe har en god sak i forhold til Kari Randen Hatløy.

Rådmannen anbefaler formannskapet gjør et vedtak om å ta klagen til følge, og gå i forhandlinger med Hatløy for å komme frem til en minnelig løsning. Allerede dagen etter at formannskapet i forrige omgang tildelte driftstilskuddet ble vedtaket iverksatt, slik at Stian Fredriksen og Helsebanken i dag har en avtale med kommunen om 50 prosent tilskudd. Dermed sitter kommunen fast, uten mulighet til å omgjøre det vedtaket. Et 50 prosent driftstilskudd vil koste kommunen 198500 kroner per år. Det kan også være prisen kommunen må betale for å få ”fred” i denne saken.

Flere saker

På sakskartet til formannskapet i Hadsel er det i tillegg til fysioterapisaken også en rekke andre saker til behandling.

Politikerne har orientering om sentrumsplanen på bordet. Det samme gjelder detaljregulering for Fiskfjor friluftsområde, reguleringsplan for Kjerkåsen, samt områderegulering for deler av Børøya.