VOL skrev tirsdag om en trailer som smalt inn i en fjellvegg ved E10 vest for Sløverfjordtunellen i Hadsel. Førerhuset på traileren var sammenklemt, og sjåføren ble sittende fast med beina. Han måtte klippes ut.

VOL skrev torsdag at sjåføren måtte belage seg på å bo og sove i det kalde, vrakede førerhuset.

Brannmenn stiller opp

Nå melder Lofotposten i en videoreportasje at trailersjåføren, som heter Vladimir, nok en gang får hjelp fra to av brannmennene som var med å berge han ut av vraket. De har leid ei rorbu til esteren mens han venter på at han kan reise hjem.

- Jeg syns det var forferdelig at han skulle være nødt til å ha det slik. Mads heiv seg rundt og kjøpte mat til han, og jeg sjekket om det var ledig rom et sted, sier brannmann Kåre Brandt i Vågan brannvesen.

Mads Gunnarsen sier det føles godt å hjelpe.

- Det syns jeg egentlig er ei plikt, for han er jo et menneske som oss, og mat, vann og husrom er det minste han bør ha, sier han til Lofotposten.

Vladimir selv er veldig takknemlig, både for berging og for all hjelpa han får etterpå.

- Jeg skal sove i et kongelig hotell, sier han glad, og takker brannmennene.

Uten skader

Heldigvis kom den estiske sjåføren fra ulykken uten skader. Torsdag fortalte han sin historie til Lofotposten.

– Jeg kjørte ikke fortere enn 50 km/t, men oppdaget svingen for sent. Det kom som et sjokk da jeg krasjet inn i autovernet, og deretter deiset inn i fjellveggen på andre siden av veien, sier han til avisen.

Nå venter han på at firmaet han jobber for skal sende to biler oppover som skal frakte vraket vekk. Trailersjåføren er glad han slapp unna uten skader.

– Jeg er lykkelig over at jeg kom helskinnet fra ulykken. Tenk, det var fem centimeter fra at det hadde endt riktig galt, sier han til Lofotposten.