VA har gjennom flere år påpekt behov for å gjøre noe med hallsituasjonen i Hadsel. Utøverne av inneidrettene får ikke tilstrekkelig treningstid. Det samme gjelder spillekåte fotballtrillere.

Stor nyhet

I oktober i år sprang nyheten mange hadde ventet på. Idrettsfolket på strekningen Langøya til Melbu hadde funnet sammen og blitt enige om å gå sammen om å få etablert en flerbrukshall på Stokmarknes.

Idrettsfolket har stiftet et driftsselskap, Hadsel flerbrukshall AS, som skal ha ansvar for idrettshallene i kommunen, og sørge for at de bærer seg økonoomisk.

Fikk gjennomslag

Til tross for en tøff tid for kommuneøkonomien i Hadsel stemte flertallsgruppa av politikerne i høst for å gi lånegaranti for å få realisert hallen. Opposisjonen hadde kritiske innvendinger, blant annet til at man ”ikke hadde en hånd på rattet” hva gjalder styringen av halldrfiten.

Årsaken til at politkerne valgte å gå for opplegget til Hadsel flerbrukshall AS var høyst trolig at idrettslagene fra ulike grener og miljøer i kommunen fant sammen, samt at man trolig har mottatt signaler fra næringslivet om at man vil se positivt på henvendelser om sponsing.

Kjøpe gress og stol

Rundt regnet åtte millioner kroner skal hentes inn fra store og små støttespillere i kommunen. Blant de mer kuriøse innslag i kontantjakten er muligheten for å kjøpe en egen kvadratmeter ”gresstomt” av banen.

- Gressmatta er på 40 ganger 60 meter, og det betyr at vi har 2400 kvadratmeter à 250 kroner kunstgresskvadrater å selge. Det kan kanskje være en fin symbolsk julegave å gi bort, foreslår Eilertsen. Selges alle kvadratene betyr det 600.000 kroner inn på konto.

I hallen blir det selvsagt også tilskuerplasser. 250 seter skal på plass, og her blir det mulighet til å kjøpe sitt helt eget sete. Det vil koste 2500 kroner per stykk.

- Det er vi sikre på at vi skal klare å selge, og med fullt salg skal vi hente inn 625.000 kroner på stolsalg, forklarer Kristian Eilertsen. Totalt er målet å hente inn rundt åtte millioner kroner i sponsorkroner. Nye beregninger viser at hallen totalt vil ha en prislapp på mellom 30 og 40 millioner kroner.

På nyåret vil det bli lansert tekniske løsninger som gjør det mulig å kjøpe andeler av både stoler og gressmatte på nett.

- Det er i grunnen bare å sette av litt penger til formålet, oppfordrer Eilertsen.

Egen klatrehall

Aller siste nytt om hallplanene er at det også planlegges en klartrehall. Den blir frittstående, og skal ha en frihøyde på 15 meter. Der blir det buldrevegger og vanlige klatrevegger. Hallen vil ifølge Kristian Eilertsen bli av en slik karakter at man vil kunne gjennomføre nasjonale konkurranser i den.

Ambisjonene for hallprosjektene er å kunne lande alt og få det ferdig i 2015.

- Det er noen x-faktorer som avgjør. Vi jobber på for å klare målet, og de neste dagene er avgjørende for hva vi klarer å få til, sier styreleder Eilertsen.