Stokmarknes Handelstands Forening inviterte tidligere i høst butikkene i Stokmarknes til konkurranse om å  lage den beste julestemningen for kundene  i år ved å  lage «julemagi» gjennom flotte vindusutstillinger.

- Hvem klarer å gi  kundene den gode julestemningen bare gjennom sin utstilling?  Og hvem vinner konkurransen om byens fineste julevindu?

Konkurransen ble dratt i gang 27. november, og siden da er det kommet inn 429 stemmer. 105 av stemmene gikk til butikken Blomsterdesign, og det var mer enn nok til at en klar vinner kunne kåres.

Den nye butikken Garnityr, som drives av Vigdis Ebeltoft fikk 75 stemmer, og fikk med det andreplassen. Deretter fulgte Birgits salong, Sentrum ur og smykker, Trykkeriet og Bakerikafeen. Det var 22 butikker som deltok i konkurransen.

Ragnhild Johansen er en av kundene som har vært med og avgitt stemme, og hun er blitt trukket ut som vinner av gavekort.

Kate Adolfsen-Trabelsi i handelsstandsforeningen er godt fornøyd med oppslutningen rundt konkurransen, og regner med at konkurransen skjerpes fra neste år.

- Jeg er ikke i tvil om at en innbydende utstilling i vinduet bidrar til økt salg. Samtidig er det hyggelig å kunne bidra til et hyggeligere sentrum. Det går ikke en dag uten at kundene kommenterer butikkvinduet vårt, og selv innrømmer jeg gjerne at utstillingen gir meg en god følelse, sier Sarah Skoglund i Blomsterdesign.