Onsdags kveld var det folkemøte på Innlandet om hva som skal til for å få en ny lokalbutikk.

- Det gikk fantastisk bra, over all forventning, sier Stig Sørmo, nestleder i Innlandet lokalutvalg. Han var en av mange som kom på folkemøtet onsdag ettermiddag.

- Vi fikk stiftet et interimstyre, som var hovedsaken med møtet. Han synes det er godt å kunne senke skuldrene. Til nå har det vært lokalutvalgets oppgave å jobbe med saken.

Stor aksjeinteresse

Et annet formål med møtet var å finne aktuelle aksjekjøpere.

- Vi foretok en uforpliktet måling hvor de som var interesserte skrev seg opp. Jeg tror det var over 80, i hvert fall, som viste interesse.

Interimstyret skal ta saken videre og finne en løsning på et nytt butikksystem.

- Hvis noen kan få til en ny butikk, så er det dem, sa Sørmo. Han har god tro på det nystiftede styret. Lokalutvalget la også frem et forslag for videre handling som tar utgangspunkt i en nedskalert butikkløsning.

Inn i turistsenteret

- Møysalen nasjonalparksenter har pub og kafè, og vi o Lokalutvalget har foreslått å ha en butikk i det tidligere utstillingslokalet. Da får vi en såkalt synergieffekt, og butikkene kan drive sammen.

Det er flere i bygda so satser på turisme, og senteret ligger rett ved Hennes havn. Da kunne man fått til en god samarbeidskonstellasjon, tror Sørmo.

- Som jeg har sagt tidligere: forsvinner butikken, så skyter man en pil inn i fremtida.

Han ser at folk bryr seg om butikken, og håper det engasjementet forsette i tiden som kommer. Det er fortsatt mange detaljer som skal på plass, og det er mange meninger om navn, utseende og beliggenhet.

- Jeg tror at når folk får en eierfølelse til butkken, og investerer i aksjekapitaler  så vil de preferere butikken foran å dra til Stokmarknes eller Sortland. Men den er avhengig av at folk benytter seg av det, sier han.