Onsdag reiste jenta nordover for å få vise sitt eget verk på storskjerm fredag. Det ble et stort øyeblikk for Hadseljenta.

- For en fantastisk følelse at folk faktisk kjøper billetter til din film, og ler høyt i salen der jeg ville ha dem til å le. Jeg er så takknemlig.

Filmet i Alta

Dokumentaren lagde hun under en workshop i Alta i sommer. Der lærte hun å redigere film fra kjente klippere, og ble i samme slengen kjent med flere i filmmiljøet.

Dokumentaren produserte hun sammen med Sondre Sandbakken, som også deltok på kurset. Den heter ”Puskas”, og handler om en unik mann.

– Vi fant en veldig artig kar i Alta som eier sin egen platebutikk. Vi besøkte han hjemme, og han samler på alt mulig. Hele kjelleren var full av øl.

I filmprogrammet til TIFF beskriver de filmen slik:

– Gunnar ”Puskas” Schwaiger har en stor samling av vinylplater og øl. I denne kortdokumentaren forteller ”Puskas” at han aldri er stresset, men kona ønsker også å ha et ord med i saken.

Vil jobbe med film

Grunnen til at filmen skal vises under festivalen skyldes at hun fikk plass på kurset.

– Vi fikk beskjed under workshopen at alle skulle få vise frem filmene sine på TIFF. Jeg ble kjempeglad, det er godt å få noe tilbake for det som en har jobbet så hardt for.

Dahl går siste året på Medier- og kommunikasjon på Hadsel videregående skole, og har klare planer for fremtiden.

– Jeg vil jobbe innenfor film eller TV. Nå er jeg snart ferdig på videregående skole, og skal søke på utdanning innen film eller journalistikk. Så får vi se hva som skjer.