HO2A ved Hadsel videregående skole har opprettet en digital underskriftskampanje for å bidra til medeleven Bogdan Gerasimov skal få bli i Norge.

Les også:  Bogdan og Jelena risikerer utkastelse

18-åringen, som bor i kirkeasyl i Hadsel sammen med søstera Jelena, har en alvorlig muskelsykdom og trenger spesialisert medisinsk hjelp.

Hjemme i Kaukasus, vil han ikke få god nok medisinsk behandling og risikerer derfor at levetidens hans blir betydelig forkortet.

Ved å opprette  underskriftskampanjen, håper elevene at de kan få Utlendingsdirektoratet til å ombestemme seg.

– Vi mener det er helt feil å sende han ut. Ved å starte denne underskriftskampanjen håper vi å mobilisere så mange stemmer som mulig, slik at Ut

lendingsdirektoratet forstår alvoret i saken, forteller Kjersti Hansen i støttegruppa.

Vil få hjelp

Initiativtakerne frykter hva som kan skje med Gerasimov dersom han blir sendt ut av Norge.

– Konsekvensene kan bli veldig alvorlige. Søstera hans må hele tiden være inne og passe på. Sender de han hjem, risikerer han å dø. Nye undersøkelser viser at sykdommen blir verre. Han trenger derfor mer og mer hjelp. Den hjelpa vil han få i Norge, sier Benedicte Santi.

Nå håper de at flest mulig skriver under på kampanjen og viser sin støtte.

– Vi har allerede over 700 signaturer. Vi kan selvsagt ikke tvinge noen til å skrive under, men til flere som signerer, til større er mulighetenen for at kampanjen kan utgjøre en forskjell, sier Maria Holen, som også er i støttegruppa.

Dersom du ønsker å skrive under på kampanjen, kan du gjøre det her.

Les også: - I Russland vil ikke Bogdan ha en sjanse

Les også: Ordførern mener saken må behandlest på nytt