- Hovednettet for hele Nord-Norge brøt sammen, og Statnett har jobbet på spreng med å bygge opp nettet igjen, forklarer Yngve Pettersen ved Trollfjord Krafts feilmelding i Hadsel.

Feilen skyldes en såkalt overliggende feil i nettet som ligger i nettet til Statnett.

– Vi regner med at det er uværet som er årsaken til strømbruddet, og vi jobber på spreng for å reparere skadene, forteller kommunikasjonssjef i Statnet, Christer Gilje, til VOL.

Torsdag kveld klokken 20 kunne Vesterålskraft melde at strømmen er tilbake i hele Vesterålen.

– Leveringsforhold er normalisert og Statnett har friskmeldt strømmnettet i nord, skriver Vesterålskraft i en sms.

Mange ble berørt av strømfeilen.

Forbrukere fra Lofoten og inn i Finnmark ble berørt av feilen.

Det gikk ikke mange minuttene før strømmen var på plass i Hadsel igjen. Noe lengre tid tok det før den var koplet på i Sortland.

- Årsaken til at den kom seinere til Sortland vet vi ikke. Av og til kopler man til gradvis, og det var nok det som skjedde i dag, sier Pettersen.

Rundt klokken 15.15 torsdag forsvant strømmen på hele Hadseløya. Det er også mørkt på Sortland. Det foreløpige svaret fra Trollfjord Kraft om hva som har forårsaket utfallet er at man ikke vet. VOL kommer tilbake med mer informasjon. Strømmen kom tilbake i Stokmarknes sentum etter noe over ti minutter.

En av VOLs journalister fikk fra kjentfolk på Senja opplyst at det var mørkt i husene også der, og fra Lofoten kom det lignende rapporter. Tromsø by var mørklagt, og det samme var situasjonen enda lengre nord.  Harstad var også mørklagt i en periode.

Kundene fikk tilbake strømmen omtrent klokken 15.30 torsdag kveld.