Den Norske Turistforening (DNT) har sin nasjonale vinterturdag søndag 1. februar. Med ”Kom deg ut-dagen” ønsker DNT å motivere flere til å være fysisk aktive.

Sølvi Mathisen, som er ansvarlig for turprogramarbeidet i Vesterålen Turlag oppfordrer små og store til å være aktive i friluftslivets år. Hvorfor ikke starte med en tur på årets første Kom Deg-ut dag? Barnas Turlag inviterer til ulike arrangement i Øksnes, Andøy og Hadsel, så ta familien med på tur.

Strengelvåg

I Øksnes vil Liv Dagny Nilsen og May Britt Helgesen lede an med aktiviteter ved gapahuken på Strengelvåg. Ta gjerne med skøyter om du har. Ellers kan det bli bowling, curling eller  hockey. Isen er trygg. Turlederne vil også friste med pinnebrødsteiking.

Melbu

På Melbu vil Ellinor D. Jenssen holde Kos og Amfi-hytta åpen for turgåere. Her serveres det solboller, men annen mat og drikke må du selv ta med. Bålet vil være tent, så ha med litt ekstra grillmat. Ellinor oppfordrer alle til å ta turen i marka til fots, på ski eller med akebrett og komme innom og ta en prat og en liten pause.

Andøy

På Åse på Andøya inviterer Edel Lyngra og Tommy Søberg barnefamilier på tur til lavvoen. Ta med akebrett om det er snø nok for å bruke det eller ski. Er det ikke snø, venter andre aktiviteter for barna.

– Så håper vi selvfølgelig at sola kommer frem og den blir hilst velkommen. Bålkos hører med, så ta med mat og drikke, oppfordrer Sølvi.