Jens Lillevann bor på Stokmarknes og jobber på sykehuset. Han har ikke glemt vennene i gamlelandet.

Tyske Jens Lillevann kom til Hadsel for å jobbe som sykepleier på starten av 2000-tallet. Denne helgen kan det hende han ringer på døra di, med en innsamlingsbøsse i hånden.

- Jeg har fått tillatelse av politiet, og vil også varsle om mitt initiativ gjennom avisen, sier Lillevann.

- Som dere kan se på bildet øverst i saken, så har det vært flom i mine hjemtrakter i Tyskland rett før jul, forklarer Lillevann.

1000 i året

Han har venner som driver et villdyrpensjonat hvor de pleier skadde dyr, som leveres inn av bønder, jegere og turgåere.

- De pleier å behandle rundt tusen dyr i året. For tiden er det rundt 460 dyr på gården. Familien tar også i mot eksotiske dyr som eksempelvis ikke er behandlet ordentlig av tidligere eiere, eller ungdyr som ikke er tatt vare på av mødrene sine, forklarer hadseltyskeren.

På dyrefarmen jobber det kun mor, far og tre barn med dyrevelferdsprosjektet. Av og til er det frivillige som stiller opp og jobber gratis.

Flom

I romjula ble familien og gården utsatt for flom, og nå på nyåret slo uværene ”Felix” og ”Elon” inn fra sjøen. Familien bor i lavlandet, og gården befinner seg bare rett over havnivå.

- Dette er folk som har klart seg fint gjennom tolv års virke, uten å belaste det offentlige. Selv skulle jeg gjerne reist ned og bygd og snekret, men det er ikke min profesjon, sier Jens Lillevann.

- Jeg har satt inn 3.000 kroner, og jeg har hengt opp lapper på sykehuset med spørsmål om andre vil bidra.

- De som nærmer seg slutten av livet sier ofte at det de angrer på var at de ikke tok bedre vare på sine venner. Jeg vil gjerne være en venn ved å stille opp på denne måten, sier Jens Lillevann.