Tirsdag morgen står en gjeng spente andreklassinger på busstoppen på Stokmarknes. Det er andreklassinger fra Stokmarknes SFO som skal til Melbu for å bade. Noen har vært i Øybadet før, andre har ikke. De gleder seg.

Det er Melbu SFO som har invitert Stokmarknesbarna. Etter badingen, skal de spise mat sammen med barna på Melbu. Ostesmørbrød står på menyen. Og i morgen bytter de. Da kommer SFO-barna fra Melbu på besøk til Stokmarknes. De byr på kino og lunsj.

- Kinodag hadde vi i fjor også. Det var en kjempesuksess som vi ser frem til å gjenta, sier leder ved Stokmarknes SFO, Miriam Myrmo.

Hun forteller at tidligere har Stokmarknes SFO lånt bassenget på skolen i vinterferien. Nå er de glade for å kunne bruke det nye bassenget på Melbu, siden det andre er stengt.

- Torsdag ser vi an været, men det blir kanskje tur. Fredag finner vi på koselige ting på SFO, slik vi pleier, forteller  SFO-lederen.

Også SFO på Sandnes var inviterte, men de hadde ingen barn som skulle være på SFO i vinterferien. Derfor meldte de avbud.