Inne i produksjonslokalene til Norway Seafoods på Melbu er det yrende liv.

- Nå er vi endelig der vi bør være i produksjonen, sier en lettet Martin Rasmussen. Han er fabrikksjef på Norway Seafoods.

Dårlig start

Tall fra Norges Råfisklag viser at skreisesongen i Hadsel har vært svært dårlig så langt i år. Tallene viser hvor mye torsk som er levert i Hadsel per uke åtte de fem siste årene. Grovt regnet fikk Norway Seafoods, som er den eneste hvitfiskfabrikken i Hadsel, levert en tredjedel av volumet som de fikk på samme tid i fjor. Og sammenliknet med 2013, har de fått en femtedel.

Tallene i tabellen gjelder «rund fisk». Det vil si fiskens vekt som levende. Tallene i tabellen er oppgitt i kilo.

- I forrige uke bearbeidet vi cirka 200 tonn torsk. Denne uken tar vi sats på det dobbelte, altså 400 tonn, sier fabrikksjefen.

Uvær

Rasmussen legger mye av skylden for det labre fisket på det dårlige været som har vært i området den siste tiden.

- Det har vært dårlig vær langs hele kysten.

Nå har både vær og fiske tatt seg betraktelig opp, og fiskefabrikken går en lysere tid i møte.

- Vi samler opp fisk i merdene våre, slik at vi har en uværsbuffer, sier fabrikksjefen.

Full fart

Det pakkes, kuttes, merkes, bæres og bortkjøres.

- Vi leverer til hele verden. Nå er det full fart, sier Rasmussen.

Suksessproduktet «ferskpakket skrei» har fått ny innpakning siden lanseringen i fjor, og kommer nå både med ny etikett og farge på emballasjen. Sort er stikkord.

Disse skal ut i landets Rema 1000-butikker.

- Nå er vi der vi bør være, gliser fabrikksjefen.