Kari Randen Hatløy opplevde i fjor høst å bli forbigått da formannskapet i Hadsel skulle tildele en 50 prosent driftshjemmel i fysioterapi. Dette til tross for at hun av intervjuutvalget ble ansett som den best kvalifiserte søkeren, og var innstilt på førsteplass. Fire posisjonspolitikere gikk i møtet inn for å legge utvalgets vurdering til side, og sørget for at driftstilskuddet gikk til en annen søker.

Hatløy klaget på vedtaket, og rådmannen anbefalte politikerne før jul om å ta klagen til følge, og gå i forhandlinger med Hatløy for å finne en løsning.

Til fysioterapeuten.no sier Hatløy at hun har vært i dialog med rådmannen, men at dette ikke har ført frem.

- Hele saken har vært surrealistisk. Jeg har vært i dialog med rådmannen. Kommunen hadde ingenting å komme med, og jeg opprettholder klagen min. Klagesaken kommer opp i formannskapsmøtet 12. mars, etter det jeg har fått høre, sier Hatløy til nettstedet.

Nå vurderer hun å gå til sak mot kommunen.

- De (posisjonspolitikerne, journ.anm.) har verken fulgt ASA 4313 eller Forvaltningsloven. Jeg kom til intervju i juni 2014, etter innstilling fra et faglig helseadministrasjonsutvalg. Politikerne i posisjon overså denne vurderingen, og ansatte en annen. Jeg vil vurdere å gå til sak dersom de ikke gir meg en avtalehjemmel, sier Hatløy.