I valgkampen i 2013 beskyldte de rødgrønne partiene Høyre for å hviske seg gjennom valgkampen. For oss ser det  ut som om Arbeiderpartiet syntes dette var en god løsning. Det virker nemlig som om partiet ikke har så veldig mye ny politikk å komme med selv, annet enn at de er i mot enhver endring som regjeringen foreslår.

For kort tid siden la regjeringen fram oppgavemeldingen. Den skisserer noen oppgaver kommunene skal få når de slår seg sammen og blir mer robuste. Arbeiderpartiets Helga Pedersen sier til Arbeiderpartiets nettsted at hun er overrasket over hvor lite konkret meldingen var. Ok, hva er Arbeiderpartiets standpunkt?

Vil Arbeiderpartiet, som regjeringen, at det skal bli vesentlig færre kommuner i dette landet. Vil partiet tvinge motvillige kommuner, eller skal folket i kommunene få bestemme? Dersom kommuner blir slått sammen, hvilke oppgaver skal kommunene få? Dette vil vi gjerne høre mer om i stedet for den obligatoriske sutringen mot regjeringens forslag.

Nordland Arbeiderparti har avgitt en uttalelse om Tveterås-utvalgets innstilling. Fylkespartiet avviser mange av forslagene som er laget for ett bestemt formål: Å gjøre fiskeindustrien mer lønnsom. De siste tiårene har industrien hatt en fortjeneste på under en prosent.

Det er selvsagt i orden at Nordland Arbeiderparti er imot Tveterås-utvalgets innstilling, men hvilken «medisin» vil partet egentlig skrive ut til den døende pasienten (fiskeindustrien)?

Det vil vi gjerne høre mer om som alternativ til klagingen mot et offentlig utvalg i en sak der regjeringen ennå ikke har konkludert.

Politikk er vanskelig. Å foreslå ny politikk er enda vanskeligere. Ryggmargsrefleksen til oss alle er å være negativ til alle ideer vi ikke selv har kommet på. Regjeringen Solberg vant valget i 2013 på sitt slagord om «nye løsninger og nye ideer».

Velgerne har gitt Solberg & co. mandat til å styre etter dette og regjeringen gjør jobben sin. De har fremmet veldig mye politikk og veldig mye omstridt politikk. Disse sakene blir løpende debattert.

Vi har klare forventninger til at Arbeiderpartiet forteller om sine løsninger i stedet for å klage på de partiene som faktisk vil gjøre noe annet enn å konservere dagens løsninger. Ap er ikke konservative Høyre. Det bare virker slik.